Η Σοφία Κύργιου απαντά, στο «κουτσομπολιό»… της αυλής!!!


Λάτρης της υγιεινής διατροφής και της άσκησης η Σοφία, με το που...

ήρθε στην αυλή μας εκείνο το πρωινό, δεν το είχε σε τίποτα να μας κάνει να υιοθετήσουμε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας και των πνευματικών διαιτητικών προκλήσεων που συναντάμε και μας αποσυντονίζουν!


Απόδειξη; Αυτό: «Η ευτυχία είναι στο μυαλό. Αν τη βάλεις στο κεφάλι σου, θα τη νιώσεις και στην ψυχή σου. Σκέψου θετικά!»


Τι σας έχει λείψει από τα παιδικά σας χρόνια;

Η ανεμελιά. Το να μπορώ να παίζω χωρίς να με νοιάζει ο χρόνος που περνάει…


Ο αγαπημένος ήρωας των παραμυθιών, ποιος ήταν;

Δεν ξεχώριζα κάποιον ήρωα, μου άρεσαν τόσοι πολλοί! Ήμουν μάλλον από μικρή αναποφάσιστη… Θυμάμαι πάντως πως δεν χόρταινα να παρακολουθώ το έργο «Η Πεντάμορφη και το Τέρας». Η ιστορία αυτή με είχε συναρπάσει.


Ο κάθε ήρωας των βιβλίων σας, «προδίδει» μικρά μυστικά του εαυτού σας;

Οι ήρωες της Τροφούπολης είναι περισσότεροι από 50. Καθένας ξεχωριστός και εμπνευσμένος από πολλούς συγγενείς, γνωστούς και φίλους. Ο ήρωας που με συγκινεί και αγαπώ περισσότερο είναι φυσικά ο Φατούλης, που αντιπροσωπεύει ένα παχύσαρκο παιδί με πολλή εξυπνάδα, έντονη προσωπικότητα και αρκετά ταλέντα. Το μήνυμα που αρχικά προσπαθώ να περάσω στα παιδιά μέσα απ’ αυτόν τον ήρωα, είναι πως τα κιλά δεν καθορίζουν τα ταλέντα μας... Ο Φατούλης είναι ο κεντρικός ήρωας της Τροφούπολης και ο βασικός στόχος είναι τα παιδιά να τον αγαπήσουν και να τον αγκαλιάσουν, όπως καλό είναι να κάνουν σε όλα τα παιδιά που έχουν κάτι “διαφορετικό”… είτε αυτό είναι παραπανίσια κιλά, είτε διαφορετικό χρώμα δέρματος.


Ποιο θεωρείτε ως Θείο δώρο στο χαρακτήρα σας;

Την θετική μου προδιάθεση ως προς κάθε άνθρωπο που γνωρίζω, κάθε κατάσταση που αντιμετωπίζω.


Ποιο είναι το βασικό σας ελάττωμα;

Η αναβλητικότητά μου. Θέλοντας να περιτριγυρίζομαι από θετική ενέργεια και χαρούμενο περιβάλλον, αναβάλλω πολλές φορές την αντιμετώπιση προβλημάτων για να αποφύγω τη δυσάρεστη ατμόσφαιρα που θα ακολουθήσει.


Την μοίρα, την θεωρείται γραφιά της ζωής σας;

Θεωρώ ότι κάποια πράγματα είναι γραφτό να μας συμβούν, όμως από εμάς εξαρτάται η πορεία που τελικά θα πάρουν…


Πως εκδηλώνεται την αγάπη σας;

Δεν είμαι ιδιαίτερα εκδηλωτική. Στα πρόσωπα της οικογένειάς μου συνήθως γίνομαι πολύ υπερπροστατευτική από αγάπη ενώ στους συνεργάτες, φίλους, συγγενείς που αγαπώ πολύ, σπάνια θα εκδηλωθώ. Γλυκά λόγια και αγκαλιές υπάρχουν στο λεξικό μου αλλά όχι καθημερινά...


Η αισιοδοξία, υπάρχει στο λεξικό της ζωής σας;

Νομίζω πως μετά τη λέξη «χαμόγελο», η «αισιοδοξία» κατέχει τη δεύτερη θέση στο λεξικό μου!


Με τι ασχολείστε αυτό τον καιρό;

Απασχολούμαι τον περισσότερο χρόνο μου με τον πρότυπο παιδότοπο «Τροφούπολη» που διατηρώ στην Αργυρούπολη. Παράλληλα ασχολούμαι με την προώθηση του παραμυθιού μου με τίτλο «Τροφούπολη» που κυκλοφορεί απ’ την Ελληνοεκδοτική καθώς και με ένα καινούριο project για γυναίκες μέσα απ’ το blog soulares.gr που έχει στόχο την ψυχική ευεξία του αναγνώστη. Τέλος, παρακολουθώ μαθήματα σε ιδιωτική σχολή για τον κλάδο του Fitness που είναι η μεγάλη μου αγάπη. 


Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική ταινία ή ποια πιστεύεται ότι είναι συνοδοιπόρος στη ζωή σας;

Δεν ξεχωρίζω μία μόνο ταινία ώστε να την θεωρώ και συνοδοιπόρο στη ζωή μου. Μου αρέσουν όλες οι ελληνικές κωμωδίες με πρωταγωνιστές κάποιον απ’ τους παρακάτω: Κωνσταντάρα, Βλαχοπούλου, Βουτσά, Εξαρχάκο, Βέγκο, Ρίζο και Παπαγιαννόπουλο. Τόσο μοναδικοί όλοι τους και αξεπέραστοι που δεν μπορώ να ξεχωρίσω έναν μόνο. Φυσικά αναφέρομαι σε κωμωδίες μιας και αγαπώ το γέλιο!


Ποιο είναι το αγαπημένο σας αντικείμενο, το «γούρι» σας;

Πάντα προτιμούσα να παίρνω θετική ενέργεια και τύχη από ανθρώπους κι έτσι δεν δέθηκα ποτέ με κάποιο αντικείμενο. Το γούρι μου κι ο φύλακας άγγελός μου είναι η οικογένειά μου.


Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα;

Η ευτυχία είναι στο μυαλό. Αν τη βάλεις στο κεφάλι σου, θα τη νιώσεις και στην ψυχή σου. Σκέψου θετικά!


Πως φαντάζεστε το μέλλον των ΜΜΕ μέσα από την κρίση που βιώνουμε;

Τα ΜΜΕ επηρεάζονται πολύ όπως άλλωστε και άλλοι τόσοι κλάδοι. Θεωρώ πως ό,τι αληθινά ποιοτικό μπορεί να αντέξει στον χρόνο και στα απανωτά χτυπήματα. Γερό στομάχι, υπομονή, εργατικότητα και αποφασιστικότητα σε όσους προσπαθούν κι εύχομαι ο χρόνος να τους δικαιώσει.


Η εξουσία πιστεύετε, φιμώνει τις τέχνες από φόβο ή από ανικανότητα να τις στηρίξει;

Στη χώρα μας υπάρχει σίγουρα ανικανότητα να τις στηρίξει, οπότε ας μείνω σε αυτό…


Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο λόγος που ο Έλληνας αφήνει την τύχη του στα χέρια των άλλων;

Οι Έλληνες έχουν απογοητευτεί τόσο πολύ, που θεωρώ πως νιώθουν πλέον “λίγοι” μπροστά στο μεγαλείο της ανίκανης να διοικήσει ηγετικά και με στόχο εξουσίας. Αυτός πιστεύω ότι είναι ο κύριος λόγος. Η μαλθακότητα και το βόλεμα έπονται.


Αν σας όριζαν για λίγα λεπτά της ώρας «νομοθέτη», ποιο νόμο θα θέτατε σε εφαρμογή;

Θα έκανα ό,τι μπορούσα για να μην υπάρχει αδικία. Σε όλους τους τομείς και σε ό,τι μορφή μπορεί να έχει η αδικία, με ενοχλεί πολύ.


Αν μια κακιά μάγισσα σαν έκανε με το ραβδί της ζώο, τι θα θέλατε να είστε;

Κάτι που να συνδυάζει τις δύο μου αγάπες, τον ουρανό και τη θάλασσα. Θα ήθελα να με κάνει θαλασσοπούλι! Να πετάω στον ουρανό και να γυρίσω όλο τον κόσμο και κάθε τόσο να ρίχνω μια βουτιά στη θάλασσα που λατρεύω! Η απόλυτη ελευθερία!


Πιστεύετε στα όνειρα;

Πιστεύω στη δύναμη της θέλησης και της έλξης. Αν ονειρευόμαστε κάτι και το θέλουμε πολύ, είναι στο χέρι μας να το διεκδικήσουμε. Παράλληλα πιστεύω ότι έλκουμε ό,τι εκπέμπουμε…  


Αν σας ζητούσε ένα παιδί μια συμβουλή, τι θα του λέγατε;

Στη ζωή θα κερδίζεις και θα χάνεις. Προσπάθησε να απολαμβάνεις τη διαδικασία πάντα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος που ακολουθεί.




Η Σοφία Κύργιου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 2006. Λάτρης της υγιεινής διατροφής και της άσκησης, οραματιζόταν ανέκαθεν έναν κόσμο με fit συνείδηση και υγιή παιδιά.

Έτσι, αποφάσισε να αναπτύξει την πρωτότυπη ιδέα της διαιτολόγου μητέρας της, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά θα μυούνταν στη σωστή διατροφή, μέσα απ’το παιχνίδι και τη διασκέδαση. Την ονόμασε λοιπόν, Τροφούπολη και το 2012 η υπέροχη αυτή ιδέα, έλαβε σάρκα και οστά ως τον πρώτο εξειδικευμένο παιδότοπο με θέμα τη διατροφή και την άσκηση αλλά και το πιο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διατροφής στην Ελλάδα, για παιδιά 3-12 ετών, βασισμένο σε πρωτότυπα εκπαιδευτικά παιχνίδια και 50 μοναδικούς ήρωες κόμιξ, τους Διατροφούληδες και τους Τροφούληδες.

Έκτοτε, παρακολούθησε ημερίδες για τη σωστή διατροφή, την ψυχολογία των παιδιών και τις διατροφικές ασθένειες. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Τροφούπολης είναι εγκεκριμένα απ’το Υπουργείο Παιδείας και τα έχουν παρακολουθήσει πάνω από 50.000 παιδιά μέχρι σήμερα.

Η μεγάλη αγάπη της για τα παιδιά και η εμπειρία της μέσα από την καθημερινή επαφή μαζί τους τα τελευταία 4 χρόνια, την οδήγησε στην απόφαση συγγραφής ενός παραμυθιού που θα συντροφεύει τα παιδιά ψυχαγωγώντας τα αλλά και διαπαιδαγωγώντας τα διατροφικά και όχι μόνο. Υπέρμαχος της ισότητας και της σημασίας της ψυχικής υγείας, φιλοδοξεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του κοινωνικού ρατσισμού απέναντι στα παιδιά που πάσχουν από διατροφικές ασθένειες (όπως παιδική παχυσαρκία, παιδικός σακχαρώδης διαβήτης) μέσα από διάφορες δράσεις. Η συγγραφή αυτού του παραμυθιού είναι μία από αυτές. 



(Για τον ΑΥΛΟΓΥΡΟ και τον Παύλο Ανδριά)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35