Από πότε παίρνουν οι Έλληνες Βιάγκρα;


Πριν από 25 χρόνια ερευνητές της φαρμακοβιομηχανίας...

Pfizer κλείστηκαν στο εργαστήριό τους προκειμένου να βρουν ένα φάρμακο για την αντιμετώπιση της στηθάγχης. Η συγκεκριμένη ασθένεια προκαλεί πόνο στο στήθος, που οφείλεται σε σπασμούς των στεφανιαίων αρτηριών στην καρδιά.


Στόχος των ερευνητών ήταν να ανακαλύψουν ένα φαρμακευτικό σκεύασμα που θα κατάφερνε να διαστέλλει τις αρτηρίες, ώστε το αίμα να κυκλοφορεί πιο ελεύθερα και ο πόνος να σταματά. Τελικά παρασκεύασαν το Sildenafil (από την ουσία σιλδεναφίλη) και ξεκίνησαν τις κλινικές δοκιμές. Εκεί όμως τους περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Το σκεύασμα είχε μικρή έως ασήμαντη επίδραση επί της στηθάγχης, αλλά παρατηρήθηκε ότι στους άντρες παρουσίαζε μια απρόσμενη παρενέργεια: άψογη στυτική λειτουργία. Έτσι η Pfizer σταμάτησε αμέσως την έρευνα σχετικά με την επίδραση του Sildenafil στην καρδιά και ξεκίνησε νέα για τη θετική δράση του στην στυτική λειτουργία. Δες Πώς θα ξορκίσεις τη στυτική δυσλειτουργία με φυσικούς τρόπους

Χαράς ευαγγέλια για τους άντρες και τη φαρμακοβιομηχανία

Δεν πέρασαν παρά 7 χρόνια (από τις πρώτες δοκιμές με το Sildenafil το 1991) και το μπλε θαυματουργό χαπάκι ήταν έτοιμο. Το νέο όνομα αυτού: Βιάγκρα (Viagra). Εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) στις 27 Μαρτίου του 1998 – ως συνταγογραφημένο φάρμακο για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας – και βγήκε στην αγορά. Έκτοτε κάνει χαρούμενους εκατομμύρια άντρες σε όλο τον κόσμο και τη φαρμακοβιομηχανία κατά κάποια εκατομμύρια δολάρια πλουσιότερη κάθε χρόνο.

Το καλοδεχτήκαμε και το… παρακάναμε


Στην Ελλάδα το Βιάγκρα άρχισε να πωλείται στα φαρμακεία το 1999. Βεβαίως οι Έλληνες το καλοδέχτηκαν και συνεχίζουν να το… τιμούν, ακόμα και όταν δεν το χρειάζονται πραγματικά. Άκρως ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το δοκιμάζουν τουλάχιστον μία φορά 3 στους δέκα νέους ηλικίας έως 25 ετών, χωρίς στυτικά προβλήματα και χωρίς συνταγή γιατρού. Απλώς γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα… απογειώσουν τις επιδόσεις τους. Όμως ένα τέτοιο χάπι δεν είναι ακίνδυνο και σε έναν νέο και υγιή οργανισμό μπορεί να προκαλέσει διάφορες παρενέργειες (μέχρι και πρόβλημα γονιμότητας)… (bimag)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35