Αναστάτωση, λόγω… απαγορευτικού στην Ολυμπία


Τεράστια κυκλοφορική αναστάτωση προκλήθηκε χθες...

το πρωί στην Ολυμπία, όταν έκπληκτοι κάτοικοι της περιοχής και εργαζόμενοι στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να πάνε στα σπίτια, στις περιουσίες και στη δουλειά τους. Κι αυτό γιατί η τέθηκε σε εφαρμογή η απαγόρευση εισόδου στο τμήμα κάτω από το Παλαιό Μουσείο.


Η απαγορευτική πινακίδα βρίσκεται εκεί αρκετά χρόνια, όταν τέθηκε σε εφαρμογή η αναθεωρημένη κυκλοφοριακή μελέτη. Ωστόσο, στον συγκεκριμένο δρόμο μπορούσαν να εισέρχονται – άτυπα βεβαίως – οι εργαζόμενοι στην Εφορία Αρχαιοτήτων αλλά και οι κάτοικοι της Ολυμπίας που έχουν σπίτια κάτω από το Παλαιό Μουσείο και διατηρούν αγροτικές εκτάσεις μέχρι και την Ολυμπιακή Ακαδημία. Κι αυτό, για να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των παραπάνω, οι οποίοι, υπό άλλες συνθήκες - αντί για 300, 400 και 500 μέτρα – θα έπρεπε να κάνουν πάνω από 4-5 χιλιόμετρα, (διερχόμενοι από Κοσκινά, Περιμετρική Ολυμπίας, Αρχαία Πίσα, Περιμετρική Ολυμπιακής Ακαδημίας) για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Μετά από καταγγελία μερίδας επαγγελματιών της Ολυμπίας, χθες το πρωί απαγορεύτηκε η είσοδος στους πάντες, με αποτέλεσμα κάποιοι να υποστούν τεράστια ταλαιπωρία και φυσικά να αργήσουν και στις δουλειές τους. Μοιραία, δεν αποφεύχθηκαν οι φωνές και οι διαμαρτυρίες.

Λύνεται σήμερα…


Ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Δεββές, ερωτηθείς από την εφημ. «Πατρίς» για το πρόβλημα που προέκυψε, εξήγησε πως ο Δήμος, βρίσκεται σε επικοινωνία και συνεργασίας με την Εφορία Αρχαιοτήτων Ηλείας και με την Αστυνομία για την επίλυση του προβλήματος, εξετάζοντας τους τις πιθανές λύσεις. Μια από αυτές είναι η αφαίρεση της απαγορευτικής πινακίδας – κάτι όμως που φοβούνται ότι θα δημιουργήσει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στο σημείο – ή να εξεταστεί το ενδεχόμενο παροχής άδειας σε μερίδα πολιτών, όπως για παράδειγμα κάτοικοι και εργαζόμενοι, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους. Η λύση, εξήγησε ο κ.Δεββές, θα βρεθεί και θα δοθεί σήμερα… (Νάνσυ Σπυροπούλου, patrisnews) 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35