Μια ιστορία διαπλοκής με φόντο την αδειοδότηση των καναλιών…


Πρωταγωνιστούν, υποψήφιος καναλάρχης, πρώην υπουργός...

και ένας μεγαλοδημοσιογράφος…


Δεν υπάρχει παλιά και νέα διαπλοκή. Η διαπλοκή είναι μία και λειτουργεί πάνω και πέρα από κυβερνήσεις, θεσμούς και νόμους. Για την ακρίβεια όλα αυτά είναι τα εργαλεία της. Τα οποία χρησιμοποιούν άλλοτε συμφέροντα που ακούνε στο όνομα Κόκκαλης, άλλοτε στο όνομα Μπόμπολας… κ.ο.κ. Και φυσικά η διαπλοκή δεν καταργείται με ένα νόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών… Αφού το πλέγμα των σχέσεων πολιτικής, τραπεζών, ΜΜΕ, επιχειρήσεων και πάει λέγοντας, είναι ανεξάντλητο και κυρίως συστατικό στοιχείο του καπιταλισμού.

Με την αδειοδότηση όμως έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα. Μπαίνουν κανόνες στο τηλεοπτικό παιχνίδι και φυσικά θα εισρεύσουν κάποια εκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία.

Χαρακτηριστικό όμως παράδειγμα, αλλά και απόδειξη ότι η διαπλοκή είναι μία και λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτοτελώς… Αποτελεί η σύντομη ιστορία που ακολουθεί.

Γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος λοιπόν, που επιθυμεί να μετακινηθεί από το «μαγαζί» που εργάζεται πολλά χρόνια, σε άλλο… Προχωράει σε ντηλ με επιχειρηματία και υποψήφιο για μία από τις 4 τηλεοπτικές άδειες. Για την προσέγγιση του επιχειρηματία, καθοριστικό ρόλο, προκειμένου να γίνει η μεσολάβηση, παίζει πρώην υπουργός και βουλευτής σήμερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών που σημειωτέον «κλείδωσε» περίπου πριν τρεις με τέσσερις μήνες, είχε άμεσα αποτελέσματα… Αφού ο μεγαλοδημοσιογράφος με εντολή του επιχειρηματία «φυτεύεται» όπως επιθυμούσε σε άλλο ΜΜΕ της επιρροής του νέου του προστάτη – επιχειρηματία.

Το περιστατικό όμως που σε πρώτο επίπεδο μοιάζει με απλό ρουσφέτι… Είναι τυπικό δείγμα διαπλοκής που αποτυπώνει τη σχέση πολιτικών προσώπων με επιχειρηματίες και δημοσιογράφους με στόχο να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Εξηγούμαστε. Ο μεγαλοδημοσιογράφος της ιστορίας σιτίζεται κανονικότατα από τον πρώην υπουργό… Ενώ ο πρώην υπουργός συνδέεται με ισχυρούς δεσμούς με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία που αποτελεί μόνιμο χορηγό του!

Επιπλέον ο επιχειρηματίας – καναλάρχης έχει αναθέσει στο συγκεκριμένο πρώην υπουργό την ευθύνη της στελέχωσης του σταθμού… Για την ακρίβεια θα αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τη διευθυντική ομάδα, ανάμεσα στα οποία θα είναι και ο μεγαλοδημοσιογράφος της ιστορίας μας. Τον κύκλο των διευθυντών θα συμπληρώνει ένα ακόμη πρόσωπο, επίσης δημοσιογράφος της επιλογής του πρώην υπουργού που σιτίζεται χρόνια κι αυτός από διάφορα μαύρα ταμεία της επιρροής του πολιτικού και του επιχειρηματία.

Στόχος όλων αυτών είναι ο έλεγχος συγκεκριμένης μπίζνας – μία από τις μεγαλύτερες αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, αφού είναι η πιο προσοδοφόρα για τα επόμενα αρκετά χρόνια.


Και να σκεφτεί κανείς ότι τα συγκεκριμένα διαπλεκόμενα συμφέροντα δεν έχουν ανάγκη την παρούσα κυβέρνηση… Για την ακρίβεια ελάχιστα! Συνομιλούν μαζί της, αλλά μπορούν να λειτουργούν και χωρίς τη βοήθειά της! Άλλωστε οι δύο δημοσιογράφοι της ιστορίας μας που λέγεται ότι θα έχουν κορυφαίο ρόλο στην πυραμίδα του νέου καναλιού, φημίζονται για τα αντικυβερνητικά τους αισθήματα… Έχουν αφήσει εποχή! (enimerosi24)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35