Καταργείται η οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ…


Με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, που ψηφίστηκε...

το βράδυ, καταργείται η οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια των τομέων του κλάδου κύριας ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΜΜΕ (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ).


Σύμφωνα με την τροπολογία, ο κλάδος ανεργίας και δώρου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ εντάσσεται στον κλάδο κύριας ασφάλισης του εν λόγω Ταμείου. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «η ρύθμιση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη, ώστε να επιτευχθεί η αποτελεσματική και ομαλή λειτουργία του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΜΜΕ (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ)». Πρακτικά δημεύει τα αποθεματικά του ταμείου που φθάνουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ!

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη τροπολογία ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος κατά την εισήγηση της τροπολογίας ανέφερε:


«Για την λογιστική ενσωμάτωση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ: «Μιλάμε για τη ρύθμιση της λογιστικής διαχείρισης των παροχών στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και επειδή τα πράγματα πρέπει πιο γρήγορα να τα αντιμετωπίσουμε από τον Ιανουάριο του 2017 που κανονικά θα λύνονταν με τις ενιαίες διατάξεις του ΕΦΚΑ, δυστυχώς εκεί υπάρχουν διαχειριστικά προβλήματα ταμειακά και πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα, χωρίς να παρανομούν οι υπάλληλοι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, να μπορούν να δώσουν παροχές σε έναν κλάδο ο οποίος δεν έχει καθόλου διαθέσιμα για να καταβάλει τα ποσά αυτά»… (aixmi)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35