Είσαι δημοσιογράφος και βγάζεις 2000 το μήνα; Ας πρόσεχες!!!


Ας υποθέσουμε ότι είσαι ένας περιζήτητος αλήτης...

ρουφιάνος, δημοσιογράφος που κάνει τρεις δουλειές, δουλεύει 20 ώρες το 24ωρο και έχει μπλοκάκι. Ας υποθέσουμε επίσης ότι από τις τρεις αυτές δουλειές ο άτυχος νέος βγάζει 2000 ευρώ.


Σε μια άλλη χώρα ή σε μια άλλη εποχή (επί ΠΑΣΟΚάρας για παράδειγμα) ο δημοσιογράφος αυτός θα ήταν ο ιδανικός γαμπρός. Ουρές θα έκαναν οι νύφες στο χωριό για να κλείσουν το κελεπούρι, πριν τους το φάει η Μαριγώ από τον κάτω αχυρώνα. Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ όμως, αν κάνεις το αστείο και πας και πεις σε παρέα ότι είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και καθαρίζεις 2 χιλιάρικα το μήνα οι φίλοι σου θα σε κοιτάξουν όπως ο Μανιάτης τον Κάκο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και μόλις συνέλθουν θα σου χτυπήσουν με κατανόηση την πλάτη και θα σου πουν στοργικά: «Πώς σου συνέβη αυτό; Τι πήγε στραβά στη ζωή σου; Έχεις μιλήσει σε κάποιον ειδικό για το πρόβλημά σου;».

Υπερβολές θα βιαστείτε να πείτε γιατί δεν ξέρετε τη συνέχεια. Βγάλτε χαρτί και μολύβι να υπολογίσουμε τι θα πληρώνει ένας ελεύθερος επαγγελματίας που βγάζει 2 χιλιάρικα το μήνα να γελάσουμε όλοι μαζί.  

Ξεκινάμε με ένα 20% παρακράτηση φόρου γιατί κυβέρνηση και ελεύθερος επαγγελματίας περνάνε καλά στα παρασκήνια και αυτό βγαίνει και στην εφορία.

Συνεχίζουμε με ένα χαλαρό 6,95% για την υγεία σου (την οποία θα χάσεις στο τέλος του κειμένου που θα δεις τον λογαριασμό, άρα σε καλή μεριά θα πάνε).

Τσιμπάμε ένα νοστιμότατο 7% για επικούρηση (η κυβέρνηση σε όσους ρωτάνε «τι είναι η επικούρηση;» απαντά με σαφήνεια: «Είναι απ’ το χωριό δεν την ξέρεις») και συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας με ένα δροσερό 4% για εφάπαξ (όπου προβλέπεται).

Αφού πάρετε μια βαθιά ανάσα (και κάνα έκσταση για να βλέπετε κύκλους και όχι φόρους) πάμε και στα καλύτερα.

Ο μεγιστάνας αυτός της δημοσιογραφίας θα φορολογηθεί με συντελεστή 29% γιατί ήταν δέσμευση του Αλέξη ότι θα κυνηγήσει τους εφοπλιστές. Με πρόχειρους υπολογισμούς, μέχρι τώρα απ’ τα 2000 που παίρνει το μήνα θα του έχει μείνει κάνα 700άρι. Και συνεχίζουμε.

Βάλτε στον λογαριασμό και το ποσό της έκτακτης εισφοράς, υπολογίστε και το τέλος επιτηδεύματος και αν δείτε το τελικό 350άρι μην βιαστείτε να χαρείτε. Δεν σας είπα και το καλύτερο. Επειδή το κράτος έχει μαντικές ικανότητες σαν τον Χορταρέα και θεωρεί δεδομένο ότι και του χρόνου το χρήμα θα ρέει άφθονο στις τσέπες σας, σας ζητάει και μια προκαταβολή φόρου 100% για να στανιάρετε και να έρθετε ίσα βάρκα ίσα πανιά. Βγάζεις 2000 το μήνα; 2000 θα δίνεις στο κράτος.

Αν τώρα έχεις και κάνα μαντρότοιχο και πρέπει να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ, καπνίζεις, έχεις αμάξι, μπεκροπίνεις 2-3 ποτά την ημέρα και έχεις και το κακό συνήθειο να τρως, άστο ψηλέ, δεν βγαίνεις. Είσαι μέσα στην καλύτερη ένα 500άρικο το μήνα. Βγάζεις 2.000 και πρέπει να πληρώσεις 2500. Οπότε ποια είναι η λύση;

Αφήνεις τις 2 από τις τρεις δουλειές, μένεις με ένα 500άρικο τον μήνα και είσαι άπλας. Βάζεις τα πόδια στο γραφείο, παίρνεις τηλέφωνο τον κύριο Στέφανο σαν την Βουγιουκλάκη και παραγγέλνεις ένα λουκούλειο γεύμα με παστουρμά και μπάμιες όπως ο Λύκος της Wall Street. Άρα 250.000 ελεύθεροι επαγγελματίες που υπολογίζεται ότι θα εγκαταλείψουν από 2 δουλειές ο καθένας= 500.000 νέες θέσεις εργασίας. Καταλάβατε τώρα βρε κουτά το σατανικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ;


Με το νέο φορολογικό δημιουργεί 500.000 νέες θέσεις εργασίας που σημαίνει ότι η ανεργία απ’ το 25% θα πέσει στο 9%. Με το ασφαλιστικό θα δημιουργήσει και άλλες 500.000 (τόσοι περίπου θα πηδήξουν απ’ τα παράθυρά τους), οπότε το 2018 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η ανεργία όχι απλά θα μηδενιστεί, αλλά κάθε εργαζόμενος θα έχει από 2 δουλειές και θα βάζει αγγελία στην εφημερίδα μπας και βρει κάναν τρελό να του πασάρει τη μία. Το ομολογώ. Τέτοιο πρόγραμμα, ούτε το ΠΑΣΟΚ στα ντουζένια του δεν θα το σκεφτόταν… (koolnews)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35