Η Χρύσα Βελησσαρίου απαντά, στο «κουτσομπολιό»… της αυλής!!!


Αν και πίνει τον καφέ της σκέτο, ο λόγος της είναι γλυκός και ισορροπημένος, ικανός να...

με ταξιδέψει στα άβατα μονοπάτια της θετικής σκέψης, μέσα από τη φλόγα των ποιημάτων της…


Τι σας έχει λείψει από τα παιδικά σας χρόνια; Η αθωότητα του ονείρου. Όλος ο κόσμος ήταν πιθανά δικός μου κι αιώνιος. Μ' άλλα λόγια η αφελής πίστη στον παράδεισο.


Ο αγαπημένος ήρωας των παραμυθιών, ποιος ήταν; Το κοριτσάκι με τα σπίρτα ακόμα και στο θάνατο κάποιος (η γιαγιά) σε περιμένει και μέχρι το θάνατο μπορείς να ονειρεύεσαι. Επίσης η χορεύτρια κι ο στρατιώτης η αγάπη ο έρωτας ακόμη κι ανάπηρος επιζεί η μολυβένια καρδιά νικά την, απόσταση τις δυσκολίες ακόμα και τη φωτιά. Η μικρή γοργόνα για την αγάπη υπομένω μεταμόρφωση, ξερίζωμα, προδοσία, πόνο.


Θα συγχωρούσατε κάποιον που σας έχει πικράνει; Έψαξα κάποτε με την ψυχαναλύτριά μου κάποιον να μισώ. Δε βρήκα. Το θεώρησε πρόβλημα. Είμαι αμετανόητη συγχωρώ πάντα γιατί διαβλέπω με ενσυναίσθηση τα κίνητρα του άλλου. Νιώθω συχνά οίκτο ωστόσο.


Ποιο θεωρείτε ως Θείο δώρο στο χαρακτήρα σας; Το ότι αγαπώ πάντα με πάθος, δε φοβάμαι ν' ανοίγω στους άλλους και δίνομαι.


Ποιο είναι το βασικό σας ελάττωμα; Ο φόβος της μοναξιάς και η υπερανάλυση όσων μου συμβαίνουν.


Αν η μοίρα σας γύριζε την πλάτη, τι θα κάνατε για να την καλοπιάσετε; Τίποτε θα συνέχιζα να προχωρώ. Το μόνο που διαθέτουμε είναι η ζωή θα σταματήσω όταν η "μοίρα" με σκοτώσει. Δεν πιστεύω στη μοίρα.


Πως εκδηλώνεται την αγάπη σας; Δίνω τον εαυτό μου. Μάλλον κάπως υπερβολικά. Αλλά δε φοβάμαι να δίνομαι ούτε να πληγώνομαι, αντέχω.


Η αισιοδοξία, υπάρχει στο λεξικό της ζωής σας; Αισιοδοξία ναι, με μια μικρή πικρή γεύση στο τέλος, όπως ο καφές μου είναι σκέτος.


Με τι ασχολείστε αυτό τον καιρό; Η ψυχαναλύτρια πάλι με είπε υπομανιακή. Κάνω άπειρα πράγματα θα βαρεθείτε να διαβάζετε. Κορυφή όλων η προώθηση του νέου βιβλίου μου Momenta Aurantia από τις εκδόσεις. Άλλωστε και το να ολοκληρώσω τη διπλωματική μεταπτυχιακή μου εργασία.


Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική ταινία; Όλες οι ταινίες του Βέγγου.


Ποιο είναι το αγαπημένος σας αντικείμενο, το «γούρι» σας; Ένα κομπολόι


Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα;  Όλα καλά


Πως φαντάζεστε το μέλλον των ΜΜΕ μέσα από την κρίση που βιώνουμε; Για τα ΜΜΕ πάντα ελπίζω στα εναλλακτικά σχήματα νέων αντιδραστικών ομάδων. Κατά τα άλλα όποιον επηρεάζει πολύ κόσμο πάντα θα βρίσκει η εξουσία τρόπο και χρήμα να τον χειραγωγεί


Η εξουσία πιστεύετε, φιμώνει τις τέχνες από φόβο ή από ανικανότητα να τις στηρίξει; Η πραγματική Τέχνη δε φιμώνεται. Θα φάει κι από τις σάρκες της για να μιλήσει.


Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο λόγος που ο Έλληνας αφήνει την τύχη του στα χέρια των άλλων; Εγώ είμαι Ελληνίδα και δεν την αφήνω. Έτσι κάνει κάθε πραγματικός Έλληνας. Οι άλλοι απλά είναι μάζες. Μάζες υπάρχουν σε κάθε λαό.


Αν σας όριζαν για λίγα λεπτά της ώρας «νομοθέτη», ποιο νόμο θα θέτατε σε εφαρμογή; Εθνικό σχέδιο για την Παιδεία. Πραγματική μόρφωση των Ελλήνων.


Αν μια κακιά μάγισσα σαν έκανε με το ραβδί της ζώο, τι θα θέλατε να είστε; Χαμαιλέων.


Πιστεύετε στα όνειρα; Αν εννοείτε τον ονειροκρίτη ΟΧΙ αν εννοείτε το να κάνω όνειρα ζω για να πραγματοποιώ όνειρα.


Αν σας ζητούσε ένα παιδί μια συμβουλή, τι θα του λέγατε; ΠΡΟΧΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΕΣΥ ΚΟΙΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.



Είμαι καθηγήτρια Φυσικής με ειδίκευση στη Φυσική Διαστήματος. Κάνω έρευνα στις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση με σκοπό το Διδακτορικό. Γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Έχω εκδώσει δυο βιβλία ποίησης τις " Εποχές του Έρωτα" το 2012 με τις εκδόσεις BOOKSTARS και πρόσφατα το "Momenta Aurantia" με τις εκδόσεις ΑΛΛΩΣΤΕ. Ποιήματά μου έχουν εκδοθεί σε πολλές ελληνικές και ξένες ανθολογίες και λογοτεχνικά περιοδικά. Είχα την επιμέλεια σε δυο ελληνικές και δυο παγκόσμιες ανθολογίες. Υπό έκδοση μεταφράσεις Ελλήνων ποιητών. Το 2013 διοργάνωσα πανελλήνια ποιητική εκδήλωση για την ειρήνη με τρεις τηλεδιασκέψεις για τη World Poetry Canada and International.

Tο ίδιο και φέτος με θέμα τον Αρχαίο Αττικό Ελαιώνα ως σύμβολο ειρήνης. Το 2014 διοργάνωσα ποιητική εκδήλωση με την αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού με θέμα την ειρήνη για τους 100 χιλιάδες ποιητές για την αλλαγή (100TPC) και φέτος μου ανατέθηκε η διοργάνωση του International Beat Poetry Festival στην Ελλάδα που πραγματοποίησα με διαδικτυακή εκδήλωση όπου συμμετείχαν 30 ποιητές.



(Για τον ΑΥΛΟΓΥΡΟ και τον Παύλο Ανδριά)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35