Η Εύα Πετροπούλου-Λιανού, απαντά στο «κουτσομπολιό»… της αυλής!!!


Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμά μας η Εύα, ήρθε στην αυλή μας και πραγματικά τα όσα μας είπε μας προβλημάτισαν, μιας...

και κάθε της σκέψη και τοποθέτηση, ήταν πόθος προς υλοποίηση…  πηγαίνοντας τον κόσμο πιο κάτω.



Τι σας έχει λείψει από τα παιδικά σας χρόνια; Τίποτα. Είχα την τύχη να ταξιδεύω από πολύ μικρή, λόγω ότι συγγενείς μας ήταν στη Γαλλία, οπότε τα παιδικά ερεθίσματα είναι από δυο διαφορετικές χώρες με μεγάλη ιστορία – χρώμα και φαντασία.


Ο αγαπημένος ήρωας των παραμυθιών, ποιος ήταν; Ήταν, είναι και θα είναι. Ο Πήτερ Παν


Θα συγχωρούσατε κάποιον που σας έχει πικράνει; Το έχω κάνει άπειρες φορές. Έγραψα κι ένα βιβλίο.  Η Κόρη της Σελήνης αφιερωμένο στη συγχώρεση


Ποιο θεωρείτε ως Θείο δώρο στο χαρακτήρα σας; Ο αλτρουισμός και η αισιοδοξία


Ποιο είναι το βασικό σας ελάττωμα; Αυτό ας το πουν οι φίλοι και οι εχθροί...


Αν η μοίρα σας γύριζε την πλάτη, τι θα κάνατε για να την καλοπιάσετε; Έχει γίνει και απλά της μίλησα γλυκά και της λέω παραμύθια ... μου


Πως εκδηλώνεται την αγάπη σας; Είμαι παρούσα  και  κάνω δωράκια


Η αισιοδοξία, υπάρχει στο λεξικό της ζωής σας; Η αισιοδοξία είναι η ζωή μου ...


Με τι ασχολείστε αυτό τον καιρό; Γράφω 2 παραμύθια για εφήβους με θέμα την μετανάστευση και την αναζήτηση της προσωπικής ευτυχίας.


Τι δεν θα θέλατε να μη σας κλέψουν από το θησαυροφυλάκιο της ψυχή σας; Την ψυχή μου... ανεκτίμητη !!!


Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική ταινία; Ο Μπακαλόγατος 


Ποιο είναι το αγαπημένος σας αντικείμενο, το «γούρι» σας; Ένα βιβλίο με προσευχές


Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα; Αύριο είναι μια άλλη μέρα  «Σκαρλετ Ο χαρα»


Πως φαντάζεστε το μέλλον των ΜΜΕ μέσα από την κρίση που βιώνουμε; Ποια ΜΜΕ, δεν υπάρχουν  πέρα από κάποιες ανεξάρτητες συχνότητες, όλοι οι  άλλοι απλά αναλύουν πολύ ! Σπούδασα δημοσιογραφία και δούλευα στη Γαλλία. Εδώ έχουν ξεχάσει τι πραγματικά είναι το θέμα!!


Η εξουσία πιστεύετε, φιμώνει τις τέχνες από φόβο ή από ανικανότητα να τις στηρίξει; Η εξουσία  είναι μια τρελή τρελή ρουσφετολογία .... όπως όλα στην Ελλάδα αν δεν είσαι δικός τους ... είσαι εναντίον τους . Εγώ ανήκω στα παραμύθια μου


Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο λόγος που ο Έλληνας αφήνει την τύχη του στα χέρια των άλλων; Κακή παιδεία , έλλειψη ευθύνης και αναποφασιστικότητα


Αν σας όριζαν για λίγα λεπτά της ώρας «νομοθέτη», ποιο νόμο θα θέτατε σε εφαρμογή; Ίση μεταχείριση σε όλα για όλους !!!


Τι φοβάστε περισσότερο, από τους ανθρώπους; Δε με φοβίζουν οι άνθρωποι


Αν μια κακιά μάγισσα σαν έκανε με το ραβδί της ζώο, τι θα θέλατε να είστε; Ελάφι


Πιστεύετε στα όνειρα; Ότι κάνω, το έχω από πριν ... ονειρευτεί


Αν σας ζητούσε ένα παιδί μια συμβουλή, τι θα του λέγατε; Να ανοίξει τα φτερά του  και να πετάξει ψηλά. Δεν υπάρχουν όρια




Η Εύα Πετροπούλου-Λιανού γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο όπου και ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές της. Αγαπούσε τη δημοσιογραφία από μικρή, οπότε αποφασίζει να κάνει επάγγελμα τη μεγάλη της αγάπη και παρακολουθεί μαθήματα δημοσιογραφίας στη σχολή του ΑΝΤ1.

Τελειώνοντας τις σπουδές της, κάνει την πρακτική της ως ελεύθερη ρεπόρτερ σε διάφορες δημοσιογραφικές εκπομπές. Το 1994 φεύγει για τη Γαλλία όπου εργάζεται ως δημοσιογράφος στη γαλλική εφημερίδα «Le LIBRE JOURNAL». Η αγάπη για την Ελλάδα όμως την κερδίζει.

Επιστρέφει στην ηλιόλουστη πατρίδα, κι από το 2002 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Τον Μάϊο του 2011 θα εκδοθεί το τρίτο βιβλίο της, «Η Ζεραλντίν και το Ξωτικό της Λίμνης», από τις εκδόσεις Έναστρον. Μάλιστα, το έργο αυτό ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στην παιδική σκηνή «Ηλιότεχνο» (Ιανουάριος 2012), σε σκηνοθεσία του Θ. Βουρνά.

Ακολούθησαν κι άλλες παραστάσεις σε σχολεία και πολιτιστικούς χώρους. Στη συνέχεια, θα εκδώσει δυο ebooks «Τα παραμυθοταξιδεύματα της Εύας» (εκδόσεις Vakxikon) και «Η κόρη της Σελήνης» (εκδόσεις Αναζητήσεις), σε 2 γλώσσες αγγλικά και ελληνικα στην αμαζον κομ .

«Η Κόρη της Σελήνης» , έχει ήδη κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Οσελότος  2009 και 2010  και πήρε τις καλύτερες κριτικές για την εικονογράφηση και το στυλ γραφής της συγγραφέως.

Είναι μέλος του Ομίλου Unesco Λόγου και Τέχνης, των Κορινθίων Συγγραφέων, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.  Επίσης  του Ελληνικού Παραρτήματος ΙΒΒΥ Ελλάδα.

Συνεντεύξεις και παραμύθια της φιλοξενούνται σε ηλεκτρονικές εφημερίδες της Ελλάδας και της Κύπρου.

Πρόσφατα η έγκριτη εγκυκλοπαίδεια Χάρη Πάτση της αφιέρωσε ένα δισέλιδο, για την προσφορά της στην παιδική λογοτεχνία.τόμος 27 σελ 300.

Τα βιβλία της έχουν εκριθεί από το Υπουργειο Παιδειας Κύπρου

Ιστολόγιο: http://evalianou.blogspot.gr

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


(Για τον ΑΥΛΟΓΥΡΟ και τον Παύλο Ανδριά)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35