Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στηρίζει την τοπική αγορά της πόλης…



Μέτρα αναζωπύρωσης της τοπικής οικονομίας και...

στήριξης της αγοράς παρουσίασε στον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής


Νίκος Μπάμπαλος: «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό. Θα χτίσουμε ξανά την οικονομία της πόλης στα θεμέλια που έχουμε βάλει»

Περαιτέρω δράσεις και πρωτοβουλίες από πλευράς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για να στηριχθεί η τοπική αγορά που δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται από τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού παρουσίασε στον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος.

Μετά την πρόσφατη συνάντηση με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο δήμαρχος συναντήθηκε και με τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου για να συζητήσουν τρόπους ελάφρυνσης των εμπορικών μαγαζιών και τόνωση της αγοράς.

Μαζί με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Δημήτρη Δημητρόπουλο, παρουσίασαν το σχέδιο της δημοτικής αρχής για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη όσων επιχειρήσεων έμειναν κλειστές ή επλήγησαν κατά την διάρκεια των έκτακτων μέτρων, συζήτησαν ενδεχόμενο περαιτέρω φορολογικής ελάφρυνσης για τις εμπορικές χρήσεις, ενώ ο Νίκος Μπάμπαλος ανακοίνωσε ότι όλα τα καταστήματα της πόλης θα έχουν ευκαιρία για δωρεάν διαφημιστική καμπάνια από την συχνότητα του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Επικοινωνία 94FM και τα υπόλοιπα μέσα του Δήμου (ιστοσελίδα και social media, πόστερ σε λεωφορεία και στάσεις της Δημοτικής Συγκοινωνίας, μηνύματα στις φωτεινές πινακίδες κτλ).

Μετά από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου, ο δήμαρχος θα απευθυνθεί στα συνδικαλιστικά όργανα της Αυτοδιοίκησης και στα αρμόδια υπουργεία για να διερευνηθεί η δυνατότητα εξεύρεσης χρηματοδοτικών προγραμμάτων (μέσω ΕΣΠΑ κ.α.) προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις του Ηρακλείου.

«Όπως δεσμευθήκαμε την περασμένη εβδομάδα στους επιχειρηματίες της εστίασης και του καφέ, έτσι τώρα και με τον Εμπορικό Σύλλογο τονίσαμε ότι ο Δήμος θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να ζωντανέψει και πάλι η αγορά της πόλης, για να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας, για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα όσο το δυνατό γρηγορότερα. Σίγουρα ο δρόμος δεν είναι εύκολος, όμως με σοβαρότητα, σχέδιο και συνεργασία πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Ευτυχώς έχουμε διαμορφώσει στο Ηράκλειο θεμέλια πάνω στα οποία μπορούμε να αρχίσουμε να ξαναχτίζουμε την οικονομία μας», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35