Δεν είσαι πλούσιος; Απόδειξη... made in Siriza!!!


Στο νέο φορολογικό σύστημα που θα προωθήσει το υπουργείο Οικονομικών εκτός από τον ενιαίο συντελεστή που σχεδιάζει, θα υπάρχει και ένας καινούργιος φόρος που θα επιβαρύνει τους έχοντες και θα...


ονομάζεται φόρος επιδεικτικής διαβίωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της iefimerida.gr


Ο Φόρος επιδεικτικής διαβίωσης θα επιβάλλεται στα είδη και τις υπηρεσίες πολυτελούς διαβίωσης και κατανάλωσης ουσιαστικά αντικαθιστώντας τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Η θέσπιση του φόρου επιδεικτικής ζωής θα επιβαρύνει (σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, ελικόπτερα, πισίνες, αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης ή  αρχικής εμπορικής αξίας κλπ.)

  • Επιπλέον, το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου προβλέπει την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ, το οποίο θα διαμορφώνεται στα 16.000 ευρώ για τις οικογένειες με δυο παιδιά και στις 19.000 ευρώ με τρία παιδιά.

  • Με τις αλλαγές στις κλίμακες του φόρου εισοδήματος, όσοι δηλώνουν εισοδήματα κάτω των 20.000 ευρώ ετησίως θα γλυτώσουν φόρο έως και 300 ευρώ.

  • Τουλάχιστον 150.000 φορολογούμενοι με συνολική περιουσία (κινητή και ακίνητη) 300.000 και άνω, θα πληρώσουν «φόρο επιδεικτικής διαβίωσης» έως και 3.000 ευρώ. Από το μέτρο αυτό προσδοκώνται έσοδα για τα ταμεία του κράτους, ύψους μισού δισεκατομμυρίου ευρώ για αυτό το χρόνο.

  • Ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ του 2015. Ο φόρος θα επιβάλλεται από τις 300.000 ευρώ και άνω εναλλακτικά ή σε συνδυασμό με το φόρο «επιδεικτικής διαβίωσης».

  • Ακόμη, η κυβέρνηση θα ζητήσει στοιχεία ακόμη και από τις ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να φορολογήσει τη μεγάλη ακίνητη περιουσία. Μέσω ασφαλιστήριων συμβολαίων θα εκτιμηθεί και η αξία των έργων τέχνης και άλλων τιμαλφών για να φορολογηθούν.


Στο μικροσκόπιο θα μπουν 700 φοροαπαλλαγές που κοστίζουν στον προϋπολογισμό έως και 3,6 δισεκατομμύρια και θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση ειδικά φορολογικά καθεστώτα όπως η εκκλησιαστική περιουσία και η φορολόγηση βουλευτών και εφοπλιστών... 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35