Η Νατάσα Γκουτζικίδου απαντά, στο «κουτσομπολιό»… της αυλής!!!


Σα να ζούσε το δικό της παραμύθι, ήρθε καβάλα στο αγαπημένο της λευκό άλογο, για να μας παρασύρει σ’ ένα μαγευτικό κόσμο, τον κόσμο της παιδικότητας, που όλοι έχουμε θυσιάσει για χάρη του χρήματος και της προβολής…



Tι σας έχει λείψει από τα παιδικά σας χρόνια; Αυτό που μου λείπει από τα παιδικά μου χρόνια είναι η ξενοιασιά τους. Τότε που έπαιζα στον δρόμο, στον ίδιο αυτόν δρόμο που πια δεν μπορείς ούτε να περπατήσεις δίχως να έχεις  τον νου σου στα αυτοκίνητα, τότε που το μόνο που με ενδιέφερε ήταν το παιχνίδι, άντε και λίγο το σχολικό διάβασμα. Βλέπετε, η καθημερινότητα των παιδικών χρόνων δεν είχε άγχος, ούτε λογαριασμούς, ούτε εφορία και τράπεζες. Είναι να μη σου λείπει;

Ο αγαπημένος ήρωας των παραμυθιών, ποιος ήταν; Ο αγαπημένος μου ήρωας ήταν πάντα ο Ρομπέν των Δασών, εκείνος ο φοβερός τύπος που έκλεβε τους πλούσιους και φρόντιζε τους φτωχούς, ίσως επειδή με έκανε να πιστεύω ότι υπάρχει Δικαιοσύνη στον κόσμο.

Τι είναι για εσάς οι φίλοι; Ό,τι καλύτερο μπορείς να έχεις στη ζωή σου! Είναι εκείνοι που όταν σηκώσεις το τηλέφωνο και χρειαστείς βοήθεια θα είναι εκεί για σένα και το αντίθετο, φυσικά. Είναι εκείνοι με τους οποίους μοιράζεσαι τις μικρές και τις μεγάλες στιγμές της καθημερινότητά σου, οι άνθρωποι που ακόμα κι όταν δεν τους δεις ή δεν τους μιλήσεις ξέρεις πως είναι εκεί…

Τι θέση νομίζετε ότι έχετε σήμερα μέσα στην κοινωνία; Μια κουκίδα στη μέση ενός απέραντου ωκεανού, που όμως έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο αν ενωθεί με τις υπόλοιπες.

Ο «γείτονάς» σας, πιστεύεται ότι σας λέει αλήθειες ή σας ειρωνεύεται; Δεν με ενδιαφέρει. Με απασχολεί τι λένε οι άνθρωποι που έχω επιλέξει να είναι στη ζωή μου.

Θα συγχωρούσατε κάποιον που σας έχει πικράνει; Γενικά, είμαι άνθρωπος που δίνει πολλές ευκαιρίες και θεωρεί ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα. Οπότε, ναι. Θα συγχωρούσα κάποιον που με έχει πικράνει, αρκεί να πίστευα ότι το έχει μετανιώσει.

Ποιο θεωρείτε ως Θείο δώρο στο χαρακτήρα σας; Ειλικρινά, δεν ξέρω. Μάλλον αυτό είναι κάτι που πρέπει να κρίνουν οι άλλοι…

Τι είναι για εσάς η δυστυχία; Στιγμές, όπως ακριβώς και η ευτυχία.

Ποιο είναι το βασικό σας ελάττωμα; Είμαι ανυπόμονη.

Αν η μοίρα σας γύριζε την πλάτη, τι θα κάνατε για να την καλοπιάσετε;Τίποτα απολύτως. Θεωρώ πως στη ζωή τα περισσότερα πράγματα είναι αποτέλεσμα προσωπικών επιλογών.

Τι είναι για εσάς η ευτυχία; Όπως είπα και πιο πάνω, στιγμές όπως και η δυστυχία.

Πως εκδηλώνεται την αγάπη σας; Με το να είμαι πραγματικά κοντά στους ανθρώπους που αγαπώ. Με το να έχω τα αυτιά μου ανοιχτά και να τους ακούω όταν επιθυμούν να μου μιλήσουν, με το να μην ασκώ κριτική αλλά να λέω τη γνώμη μου πάντα με γνώμονα αυτό που θεωρώ το καλό τους.

Έχετε κλάψει ποτέ στη ζωή σας; Μία και δύο φορές; Άλλοτε από χαρά και άλλοτε από στεναχώρια. Έτσι κι αλλιώς, τα δάκρυα είναι από αλάτι, για να παίξω και με τον τίτλο ενός εκ των βιβλίων μου.

Έχετε προδώσει ποτέ την εμπιστοσύνη του άλλου; Ναι, άθελά μου. Ηθελημένα ποτέ.

Έχετε μετανιώσει ποτέ για κάτι; Δεν μετανιώνω για τίποτα. Έτσι κι αλλιώς, ό,τι έχω κάνει έχει πλάσει τη Νατάσα με τα προτερήματα και τα ελαττώματά της. Προτιμώ φυσικά αυτά που κάνω να δημιουργούν μόνο προτερήματα στον χαρακτήρα μου και να μου αφήνουν όμορφες αναμνήσεις.

Τι είναι για εσάς η απιστία; Φόρος τιμής, τρόπος ζωής ή μια άτυχη στιγμή; Ανθρώπινη πράξη.

Τι είναι αυτό που σας δίνει ενέργεια; Τα παιδιά μου, η αγάπη, ο αθλητισμός, η γραφή.

Η αισιοδοξία, υπάρχει στο λεξικό της ζωής σας; Ναι, όπως και η ελπίδα.

Τι συναίσθημα σας δημιουργεί η καθημερινότητα; Αναγκαίο κακό που καλό είναι να κάνουμε τα πάντα για να είναι όσο πιο ευχάριστη γίνεται.

Με τι ασχολείστε αυτό τον καιρό; Περιμένω την κυκλοφορία του νέου μου βιβλίου.

Τι δεν θα θέλατε να μη σας κλέψουν από το θησαυροφυλάκιο της ψυχή σας;Τις αναμνήσεις μου.

Ποιο βιβλίο θα θέλατε να είχατε γράψει; Το  «Ψάχνοντας για κοχύλια» της Ρόζαμουντ Πίλτσερ.

Σε ποια ταινία θα θέλατε να ήσασταν πρωταγωνιστής; Στο «Ενώ εσύ κοιμόσουν».

Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι; Send me an angel, των Scorpions

Ποιο είναι το αγαπημένος σας αντικείμενο, το «γούρι» σας; Δεν έχω.

Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα; Τα πράγματα είναι απλά.

Πως φαντάζεστε τον κόσμο από ψηλά; Όμορφο, γιατί χάνονται οι ασχήμιές του και υπερτερεί το μεγαλείο της φύσης.

Ποιο υπουργείο θα θέλατε να αναλάβετε και για ποιο λόγο; Το υπουργείο Παιδείας, δεδομένου ότι το σχολείο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή των παιδιών αλλά η κατάσταση που επικρατεί με απογοητεύει.

Αν σας όριζαν για λίγα λεπτά της ώρας «νομοθέτη», ποιο νόμο θα θέτατε σε εφαρμογή; Της διαφάνειας.

Ποιόν από τους πολιτικούς μας, θα θέλατε να τον δείτε ως ήρωα σε καρτούν; Κανέναν, επαρκούν αυτά που κάνουν στις ζωές μας. Να τους δω και σε ήρωα καρτούν; Όχι, ευχαριστώ. Δεν θα πάρω.

Τι φοβάστε περισσότερο, από τους ανθρώπους; Τον εαυτό μου.

Αν μια κακιά μάγισσα σαν έκανε με το ραβδί της ζώο, τι θα θέλατε να είστε; Άλογο, για την απόλυτη ελευθερία που μου εμπνέει.

Πιστεύετε στα όνειρα; Όχι με την έννοια της πρόβλεψης, αλλά πιστεύω στη δύναμη του υποσυνείδητου.

Τι κάνετε πριν πέσετε το βράδυ για ύπνο; Μια βόλτα στο μπαλκόνι μου, ό,τι καιρικές συνθήκες κι αν επικρατούν. Με ηρεμεί η εικόνα της πόλης τη νύχτα.

Αν σας ζητούσε ένα παιδί μια συμβουλή, τι θα του λέγατε; Να μην πάψει ποτέ να ονειρεύεται.




Όταν δεν γράφει, κάνει ταξίδια με το μυαλό. Γεννημένη το 1980, μοιράζει την καρδιά της μεταξύ Αθήνας και Διδυμοτείχου.

Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σήμερα, διατηρεί τη δική της επιχείρηση, ένα αναγνωστήριο για παιδιά Δημοτικού.

Όπως συνηθίζει να λέει δουλεύοντας δίπλα στα παιδιά, διατηρείς και ο ίδιος την παιδικότητά σου.

Το 2007 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα, «Το μυστικό των αλόγων», από τις εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία για ν’ ακολουθήσουν «Ο χορός της νύμφης» (2008), «Της φωτιάς και του έρωτα» (2010), «Άγγελοι πολέμου» (2011), «Θυμήσου πόσα μου χάρισες» (2012, εκδ. Δυάς) και «Το μυστικό των αλόγων, η επιστροφή» (2013) και «Δάκρυα από αλάτι».

Έχει συμμετάσχει, επίσης, στη συγγραφή του ταξιδιωτικού-πολιτιστικού λευκώματος με τίτλο ‘Οίκαδε’, ενώ έχει κυκλοφορήσει κι ένα παιδικό παραμύθι με το ψευδώνυμο Ζωή Ρέμου (Γη, το σπίτι μου!).

Tον Μάιο του 2014 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μάτι ένα ακόμα βιβλίο της για παιδιά και εφήβους με τίτλο «Η Δανάη στο Παλάτι του Ήλιου».

Σύντομα, θα κυκλοφορήσει το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο «Βροχή πάνω στην πέτρα» από τις εκδόσεις Μάτι.

Για μια απευθείας επικοινωνία μαζί της στο:

natasagoutzikidou.blogspot.gr

ή

https://www.facebook.com/natasa.goutzikidoua



(Για τον ΑΥΛΟΓΥΡΟ & τον Παύλο Ανδριά)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35