Δωρεάν μαθήματα καλλιτεχνικών σπουδών…


Τα βασικά μυστικά που πρέπει να ξέρεις κανείς  για την τέχνη, την ορμή της δημιουργίας, τους μοναδικούς δρόμους που ανοίγει στον τρόπο σκέψης και αντίληψης των πραγμάτων...


ακόμη και κοινωνικοποίησης θα διδαχθούν στα σεμινάρια που θα δοθούν δωρεάν για κατοίκους του Περιστερίου από την Προσωρινή Ακαδημία Τεχνών  Επαγγελματικής και Ερασιτεχνικής Κατάρτισης με την υποστήριξη του οργανισμού ΝΕΟΝ.


Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει μαθήματα σχεδίου, γλυπτικής, χορού, θεωρίας που παραδίδονται από καταξιωμένους επαγγελματίες καλλιτέχνες και θεωρητικούς. Στα πλαίσια των μαθημάτων οι σπουδαστές με την έμπειρη καθοδήγηση των καθηγητών τους θα οργανώσουν φάκελο με τον κορμό της δουλειάς τους τα οποία θα μπορούν να τα αξιοποιήσουν για περαιτέρω σπουδές ή στο επαγγελματικό πεδίο. Τα αποτελέσματα των εργασιών θα παρουσιαστούν σε ένα διήμερο εκδηλώσεων προβολής και δικτύωσης των σπουδαστών.

Τα μαθήματα αρχίζουν στις 29 Σεπτεβρίου ενώ δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι ως τις 25 Σεπτεμβρίου. Η Προσωρινή Ακαδημία Τεχνών Επαγγελματικής και Ερασιτεχνικής Κατάρτισης πραγματοποιείται με τη στήριξη του Πολιτιστικού και Αναπτυξιακού Οργανισμού ΝΕΟΝ και υλοποιείται στο πλαίσιο των Community Projects του Οργανισμού.

Η Προσωρινή Ακαδημία Τεχνών πειραματίζεται σε ένα μοντέλο ανταλλαγής ερασιτεχνικής και επαγγελματικής κατάρτισης αξιοποιώντας την ευελιξία της πρώτης και τη συστηματικότητα και σκοπιμότητα της δεύτερης. Σε κάθε επιχείρηση της η Ακαδημία δοκιμάζει να εργαστεί πάνω στα διαφορετικά εκφρασμένα αιτήματα και στόχους ανταγωνιστικών μεταξύ τους μοντέλων (καλλιτεχνικής) εκπαίδευσης, δοκιμάζοντας διαφορετικές εκπαιδευτικές δομές και καλλιτεχνικά και κοινωνικά μοντέλα. 

 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Ελπίδα Καραμπά: επιμελήτρια,
θεωρητικός τέχνης
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Νίκος Αρβανίτης: εικαστικός
Μέντη Μέγα: χορεύτρια, χορογράφος
Πάνος Σκλαβενίτης: εικαστικός
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ/ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:
Γλυκερία Σταθοπούλου
Ελπίδα Ρίκου


* H φωτογραφία είναι από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Είναι αυτό τέχνη;» που πραγματοποίησε ο ΝΕΟΝ στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο της έκθεσης A Thousand Doors (Μάιος-Ιούνιος 2014) (iefimerida)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35