Mega cinema: Μοναδικές ταινίες, στο κλίμα των ημερών και όχι μόνο...

Mega cinema: Μοναδικές ταινίες, στο κλίμα των ημερών και όχι μόνο...

Μοναδικές ταινίες που αξίζει να δούμε, μας προσφέρει τις επόμενες ημέρες το mega. Έτσι:

 

πολυβ   

Πέμπτη 22:30 ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΒΟΛΑ (Κατάλληλο για άνω των 8 ετών)

Δραματική, Ελληνική παραγωγή του 1967

Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Ανδρέας Μπάρκουλης, Κώστας Καζάκος, Μάνος Κατράκης, Σπύρος Καλογήρου και Άγγελος Αντωνόπουλος

Παραγωγή: Finos Film

Διάρκεια: 104 λεπτά

Περιγραφή: Η Νίκη, μια πολιτική υπάλληλος στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, παραμονές του πολέμου του 1940, παραδίδει στρατιωτικά έγγραφα στους Ιταλούς, οι οποίοι την εκβιάζουν με τη ζωή του αδελφού της. Όταν αποκαλύπτεται η πράξη της, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο, αλλά ο στρατηγός Δαρείος της προτείνει να συνεχίσει να προμηθεύει τους Ιταλούς με έγγραφα, πλαστά αυτή τη φορά. Στο διπλό αυτό παιχνίδι των κατασκόπων μπλέκεται και ο λοχαγός Θεοδώρου, ερωτευμένος με τη Νίκη, που συλλαμβάνεται, περνά από στρατοδικείο και καταδικάζεται σε θάνατο, όταν ανακαλύπτεται η δήθεν κλοπή αυτών των εγγράφων. Η εκτέλεση, όμως, είναι εικονική για να πειστούν οι Ιταλοί για την ακρίβεια των πληροφοριών και λίγο αργότερα ξεσπά ο πόλεμος.

Στα γυρίσματα της ταινίας γνωρίστηκε, ερωτεύτηκε και σύντομα παντρεύτηκε ένα από τα πιο λαμπερά ζευγάρια του ελληνικού κινηματογράφου, η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος.

Η ταινία απέσπασε δύο κρατικά βραβεία από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου: Βραβείο Σκηνοθεσίας για τον Νίκο Φώσκολο και Βραβείο Ερμηνείας για τον Κώστα Καζάκο. Η ιδέα του σεναρίου χρησιμοποιήθηκε λίγα χρόνια αργότερα από τον Νίκο Φώσκολο στο σήριαλ "Άγνωστος Πόλεμος" που γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

 

γκου

 

00:50 GUERNICA (Κατάλληλο για άνω των 12 ετών)

Ιστορικό δράμα, Ισπανική – αμερικανική συμπαραγωγή του 2016

Σκηνοθεσία: Κόλντο Σέρα

Παίζουν: Τζέιμς Ντ' Άρσι, Μαρία Βαλβέρδε, Τζακ Ντάβενπορτ

Διάρκεια: 100 λεπτά

Περιέχει σκηνές βίας, ακατάλληλη φρασεολογία και σεξουαλικές σκηνές

Περιγραφή: Βασισμένη στην αληθινή ιστορία, που ενέπνευσε και τον διάσημο πίνακα του Πικάσο, η ταινία εξελίσσεται κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της Βασκικής πόλης Γκουέρνικα από τους Ναζί τον Απρίλιο του 1937.

Καθώς οι πολίτες της πόλης ζουν της συνέπειες του πολέμου, ένας Αμερικανός πολεμικός ανταποκριτής, ο Χένρι (Τζέιμς Ντ’ Άρτσι) «δένει» τη μοίρα του με την Ισπανίδα λογοκρίτρια Τερέζα, η οποία θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει τα εμπόδια που βάζει στην αλήθεια το αυταρχικό καθεστώς.

Ανάμεσα στα συντρίμμια κτιρίων και ανθρώπινων ζωών, οι δυο τους θα ανακαλύψουν ότι η ζωή είναι η μόνη που θα καταφέρει να νικήσει την αθλιότητα του πολέμου.

 

Ένας ήρως με παντούφλες

 

Σάββατο 17:30 ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΟΥΦΛΕΣ (Κατάλληλο για όλους)  

Κωμωδία, Ελληνική παραγωγή του 1958

Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος

Παίζουν: Βασίλης Λογοθετίδης, Ίλυα Λιβυκού, Βύρων Πάλλης, Νίτσα Τσαγανέα, Βαγγέλης Πρωτοπαππάς και Λαυρέντης Διανέλλος

Παραγωγή: Παπανδρέου

Διάρκεια: 84 λεπτά

Περιγραφή: Ο απόστρατος στρατηγός Λάμπρος Δεκαβάλλας είναι κατασυγκινημένος! Η πατρίδα, θέλοντας να τον τιμήσει για τις γενναίες υπηρεσίες του, αποφάσισε να ανεγείρει τον ανδριάντα του και μάλιστα στην πλατεία που βρίσκεται μπροστά στο σπίτι του. Ο Λάμπρος και η οικογένεια του ανυπομονούν να φτάσει η ημέρα των αποκαλυπτηρίων. Δεν γνωρίζουν όμως ότι τα αποκαλυπτήρια αυτά θα είναι τουλάχιστον… διπλά. Ο ήρωας, βέβαια, δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Η ταινία αυτή υπήρξε το κύκνειο άσμα του μεγάλου Έλληνα, κωμικού, Βασίλη Λογοθετίδη, ο οποίος απεβίωσε 2 χρόνια αργότερα.

 

poster

 

02:10 VERTICAL LIMIT - ΟΡΙΑ ΑΝΤΟΧΗΣ  (Κατάλληλο για άνω των 12 ετών)

Περιπέτεια δράσης, Αμερικανική παραγωγή του 2000

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Κάμπελ

Παίζουν: Κρις Ο'Ντόνελ, Ρόμπιν Τάνεϊ Μπιλ Πάξτον, Σκοτ Γκλεν, Ιζαμπέλα Σκορούπκο

Διάρκεια: 114 λεπτά

Περιέχει σκηνές βίας

Περιγραφή: Μια τραγωδία χωρίζει τις μοίρες δύο αδελφών. Σε ένα ορειβατικό ατύχημα, ο Πίτερ Γκάρετ παίρνει την μοιραία απόφαση να κόψει το σκοινί που συγκρατεί τον πατέρα του, προκειμένου να σώσει την ζωή της αδελφής του 'Αννι, αλλά και της δικής του. Εκείνος δεν μπορεί να ξεχάσει. Εκείνη δεν μπορεί να τον συγχωρέσει. Ο πόνος απομακρύνει τα δύο αδέλφια. Ο Πίτερ αφιερώνεται στην γοητεία της άγριας φύσης ως φωτογράφος, ενώ η 'Αννι συνεχίζει με επιτυχία το όνειρο του πατέρα τους και επιδιώκει να βρεθεί στην κορυφή του ψηλότερου βουνού. Τώρα, παγιδευμένη σε υψόμετρο 26.000 ποδών, δεν ελπίζει σε βοήθεια και βλέπει τους πάγους γύρω της σαν τον επικείμενο "τάφο" της. Ο Πίτερ θα είναι η μοναδική της σωτηρία, εάν μπορέσει να σκαρφαλώσει στην Κ2, την πιο επικίνδυνη βουνοκορφή του κόσμου.

Ο σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχιών Μάρτιν Κάμπελ τινάζει την αδρεναλίνη στα ύψη, σ' αυτή την περιπέτεια διάσωσης με εξαιρετικά παράτολμα σταντ, που θα δοκιμάσουν τα όρια αντοχής μας!



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35