«Η Γη της Ελιάς»: Ο χαμένος θησαυρός δημιουργεί εντάσεις

«Η Γη της Ελιάς»: Ο χαμένος θησαυρός δημιουργεί εντάσεις

antigoni

Τίποτα δεν είναι όπως πριν, τίποτα πλέον δεν θυμίζει το χθες, όσο μέρα με την ημέρα, οι μάσκες πέφτουν…

Κυριακή, Επεισόδιο 132&133

Η Βασιλική προσπαθεί να εγκλιματιστεί στο νέο της σπίτι. Ο Φίλιππος την πιέζει να κυκλοφορήσουν έξω μαζί, αλλά εκείνη φοβάται να αντιμετωπίσει ανοιχτά την οικογένειά της και το αποφεύγει. Ο Ισίδωρος συνειδητοποιεί πως ο Κωνσταντίνος κρύβει κάτι σκοτεινό πίσω από την εικόνα του φιλήσυχου συμβολαιογράφου. Ο Κωνσταντίνος, από την άλλη, τον κρατάει στο χέρι με το μυστικό της διαθήκης και θεωρεί δεδομένο πως ο Ισίδωρος δεν θα αποκαλύψει όσα έμαθε. Ο Αποστόλης πιέζει τον Λεωνίδα να προχωρήσει τη σχέση του με την Άννα, γεγονός που τον αγχώνει και τον οδηγεί σε μια περίεργη εξαφάνιση. Ο Ανέστης δηλώνει στην Ελένη πως θέλει να φτάσουν μέχρι τον γάμο, αλλά εκείνη του ξεκαθαρίζει πως δεν σκοπεύει να το σοβαρέψει μέχρι να βεβαιωθεί ότι δεν είναι πια αλκοολικός. Η Αρετή ασκεί κάθε είδους συναισθηματική πίεση και γοητεία, προκειμένου να πείσει τον Στάθη να γυρίσει κοντά της. 

 

Δευτέρα, Επεισόδιο 134

Η Αθηνά εξομολογείται στον Ιάκωβο τα πάντα: ό,τι αφορά στη σχέση της με τον Δημήτρη αλλά και όσα έχουν συμβεί με τη μητέρα της και τον φόνο που διέπραξε στα εφηβικά της χρόνια. Η αντίδραση του Ιάκωβου σε αυτή την εξομολόγηση δεν θα είναι αυτή που περίμενε και θα την εκπλήξει. Η Ευτυχία μιλά στη Μαργαρίτα για την επίθεση του Ανέστη κι αυτή υπόσχεται να τον βάλει στη θέση του. Παράλληλα, η Ελένη πηγαίνει στην αστυνομία και ρωτά τον Κουράκο για τον Ανέστη. Εκείνος της τα λέει όλα και η Ελένη καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να συνεχίσει τη σχέση της μαζί του. Στο μεταξύ, η οικογένεια Βρεττάκου, μαζί και η Αντιγόνη, γιορτάζει τα γενέθλια του Ισίδωρου και ο μόνος που λείπει είναι ο Μάνος. Όταν η Αντιγόνη θα προσπαθήσει να τον πλησιάσει για μια ακόμα φορά, ο Μάνος θα την απορρίψει ξανά. Η Βασιλική παραμένει κλεισμένη στο σπίτι της Χάιδως και αρνείται βγει έστω για μια βόλτα στην Αρεόπολη. Η Αρετή τσακώνεται με τη Μέλπω για τα μάτια του Στάθη. Οι σχέσεις Στέφανου και Μυρτάλης εντείνονται συνεχώς, καθώς εκείνος αφιερώνει όλο και περισσότερο χρόνο στη μητέρα του για να την παρηγορεί. Η Βασιλική, ξέροντας ότι δεν μπορεί να κρύβεται για πάντα, παίρνει τη μεγάλη απόφαση και πηγαίνει στο πατρικό της σπίτι για να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τους γονείς της.

 

Τρίτη, Επεισόδιο 135

Ο Ισίδωρος δεν λέει να ξεχάσει το θέμα του θησαυρού κι όλες οι υποψίες του πλέον πέφτουν πάνω στον Μάνο. Ο Ιάκωβος, που ξέρει την αλήθεια, προσπαθεί να τον αποπροσανατολίσει, ενώ παράλληλα πείθει δια της πλαγίας οδού τη Μαρίνα να αναβάλει τον γάμο της μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η Ευτυχία πέφτει θύμα μιας ύποπτης ληστείας και η Άννα υποψιάζεται πως πίσω από όλο αυτό κρύβεται ο Ανέστης. Το κλίμα ανάμεσα στη Μυρτάλη και τον Στέφανο παραμένει ψυχρό, αλλά μια μεγάλη παραγγελία καλλυντικών της δίνει χαρά και την κρατά απασχολημένη. Η Ιουλία ζητά να αναβαθμιστεί ο ρόλος της στο ελαιοτριβείο, γεγονός που βρίσκει τους πάντες σύμφωνους και κυρίως τον Ισίδωρο, ο οποίος αναγνωρίζει πόσο καλή επιρροή ασκεί ο Γιώργης πάνω της. Ο Θεοδόσης ονομάζει την ταβέρνα «Μαργαρίτα», τιμώντας έτσι την πρώην σύζυγό του και τη νέα τους σχέση. Ο Δημήτρης επισκέπτεται τον Ιάκωβο με σκοπό να διερευνήσει το είδος της σχέσης που έχει αναπτύξει με την Αθηνά.

 

Τετάρτη,  Επεισόδιο 136

Ο Δημήτρης προσπαθεί να ψαρέψει τον Ιάκωβο και να μάθει τις προθέσεις του απέναντι στην Αθηνά, αλλά εκείνος τον διώχνει κακήν κακώς από το σπίτι του. Οι καβγάδες ανάμεσα στον Λυκούργο και τη Μέλπω δεν λένε να κοπάσουν, ενώ η Ισμήνη μάταια προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα. Σε τεντωμένο σχοινί, όμως, βρίσκεται και η σχέση του Στέφανου με τη Μυρτάλη, καθώς εκείνη δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί την υπερπροστατευτικότητά του απέναντι στην Αρετή. Ο Φίλιππος και η Βασιλική προετοιμάζονται για την έλευση του μωρού, ενώ η Άννα προθυμοποιείται να γίνει νονά. Η Ιουλία δείχνει να έχει πάρει σοβαρά το νέο της πόστο στο ελαιοτριβείο και ο Κουράκος την καμαρώνει. Ο Θεοδόσης ετοιμάζεται να αγοράσει ένα υπερπολυτελές σπίτι στο όνομα της Μαργαρίτας, ενώ ταυτόχρονα κάνει κινήσεις για να στελεχώσει την ταβέρνα. Η Μαργαρίτα δυσκολεύεται να προσαρμοστεί σε όλες αυτές τις αλλαγές, όμως συγκινείται από τις πράξεις του. Ταυτόχρονα, ενημερώνει τον Κουράκο για την εξαφάνιση ενός αστέγου και τον παρακαλά να τη βοηθήσει με τον εντοπισμό του. Η Αθηνά και ο Ιάκωβος πηγαίνουν στο Σούνιο, και η Μαρία δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της για τη γνωριμία.

 

Πέμπτη, Επεισόδιο 137

Ο Ιάκωβος περνά χρόνο στο σπίτι της Μαρίας, στο Σούνιο, και έρχεται όλο και πιο κοντά με την Αθηνά. Η Ισμήνη πείθει τον Λυκούργο να κάνουν το τραπέζι στον Κωνσταντίνο. Η Άννα χάνει όλα της τα κέρδη στον τζόγο και ο Πότης προσπαθεί να τη συνετίσει. Η Βασιλική με τον Φίλιππο, πιο ερωτευμένοι από ποτέ, ανυπομονούν για τη στιγμή που θα γεννηθεί το κοριτσάκι τους. Ο Μάνος αγνοεί την επιθυμία του πατέρα του και περνά ένα βράδυ στο σπίτι της Μαρίνας. Ο Ισίδωρος καλεί τον Γιώργη στο σπίτι του και τον ρωτά ευθέως τι ξέρει για την εξαφάνιση του θησαυρού. Ο Στάθης συναντά την Ιουλία στον δρόμο και τη ρωτά αν είναι πραγματικά ευτυχισμένη με τον Γιώργη. Η Μαργαρίτα με τον Θεοδόση και τον Αλέξη βρίσκουν τον άστεγο που έψαχναν, νεκρό.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35