«Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Μια διαφορετική περιπλάνηση στην άγρια και πανέμορφη Μεσσηνιακή Μάνη

«Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Μια διαφορετική περιπλάνηση στην άγρια και πανέμορφη Μεσσηνιακή Μάνη

Μια διαφορετική περιπλάνηση σ’ έναν τόπο άγριο, όσο και πανέμορφο και ξεχωριστό, υπόσχεται ο Ζερόμ Καλούτα στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Φτάσαμε», που είναι αφιερωμένο στη γεμάτη ιστορία, παράδοση και γεύσεις Μεσσηνιακή Μάνη και μεταδίδεται την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, στις 17:00, από την ΕΡΤ1.

Με αφετηρία την ατμοσφαιρική Καρδαμύλη με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική και τον αυθεντικό χαρακτήρα, ο Ζερόμ παίρνει ηλεκτρικό ποδήλατο για να περιηγηθεί στην πιο άγρια πλευρά της περιοχής, σε χωριά σκαρφαλωμένα στον Ταΰγετο, όπως το Εξωχώρι και η Καστανιά.

Στο ημιορεινό Προάστιο, ένα από τα παλαιότερα χωριά της περιοχής με έντονα παραδοσιακό χρώμα, ο Ζερόμ συναντά μέλη του συλλόγου γυναικών «Οι Πραστιώτισσες», οι οποίες μιλούν για τη ζωή και τη θέση της γυναίκας στη Μάνη, φιλεύουν τον Ζερόμ δίπλες και λαλάγγια και φτιάχνουν μαζί του ένα παραδοσιακό χειροποίητο σαπούνι.

Στο χωριό Χοτάσια, ένα μικρό χωριό κοντά στα σύνορα Μεσσηνιακής και Λακωνικής Μάνης, το οποίο κάποτε ζούσε από το αλάτι, ο Ζερόμ μυείται στην παραδοσιακή συλλογή πρώτης ποιότητας αλατιού από τη θάλασσα.

Το ταξίδι ολοκληρώνεται με μια μαγευτική διαδρομή στο σπήλαιο του Διρού, ένα από τα ωραιότερα σπήλαια σε όλο τον κόσμο, που προφέρει σε κάθε επισκέπτη ένα μοναδικό θέαμα.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35