«Φτάσαμε» στη Σύρο με τον Ζερόμ Καλούτα

«Φτάσαμε» στη Σύρο με τον Ζερόμ Καλούτα

Στην αρχοντική ομορφιά της Σύρου ξεναγεί ο Ζερόμ Καλούτα τους τηλεθεατές στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Φτάσαμε», που μεταδίδεται την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, στις 17:00, από την ΕΡΤ1 και είναι αφιερωμένο στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, ένα νησί με ιδιαίτερη ταυτότητα, αισθητική και φυσική ομορφιά και

Η εξερεύνηση της Σύρου ξεκινά από τη λιγότερο γνωστή και διαφημισμένη περιοχή της, την παρθένα και βραχώδη Απάνω Μεριά, όπου ο Ζερόμ συζητά με μέλη του Κοινωνικού Συνεταιρισμού, που έχει αναλάβει τη συντήρηση, την προστασία και την ανάδειξή της.

Στη γραφική Άνω Σύρο, που ταξιδεύει τον επισκέπτη σε ατμόσφαιρα άλλων εποχών, ο Ζερόμ συναντά τον Ζανή Ρούσσα, για να του δείξει πώς καταφέρνει να δημιουργήσει έργα τέχνης μέσα από θαλασσόξυλα, βότσαλα, καπάκια, κι άλλα αντικείμενα, που θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

 

ME TA PAIDIA APO TO WDEIO EN XORDAIS KAI ORGANOIS 2

 

Στην αριστοκρατική Ερμούπολη, ο Ζερόμ γνωρίζει την ιστορία και μυείται στη διαδικασία παρασκευής του φημισμένου συριανού λουκουμιού, ενώ επισκέπτεται την έδρα της ομάδας βόλεϊ του Φοίνικα Σύρου και παίρνει μέρος στην προπόνησή της.

Στα καταπράσινα Χρούσσα μαζεύει λαχανικά εποχής και μαθαίνει για τις χαρές και τις δυσκολίες της αγροτικής ζωής. Η εκπομπή ολοκληρώνεται μουσικά στο «Εν χορδαίς και οργάνοις» ή αλλιώς στη «Μεγάλη του Μάρκου Σχολή», όπου ο Ζερόμ τραγουδά μαζί με τους νεαρούς μαθητές, που εξακολουθούν να τιμούν και να διαδίδουν το ρεμπέτικο, στην άνθηση του οποίου έχει συμβάλλει αποφασιστικά η ατμόσφαιρα της Συριανής κοινωνίας.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35