«Νύχτα στάσου» με τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Χρήστο Νικολόπουλο – «Κάτω στον Πειραιά, μια θάλασσα τραγούδια» - (trailer)

«Νύχτα στάσου» με τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Χρήστο Νικολόπουλο – «Κάτω στον Πειραιά, μια θάλασσα τραγούδια» - (trailer)

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, στις 21:00 η μουσική εκπομπή της ΕΡΤ1 «Νύχτα στάσου» φιλοξενεί ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στον Πειραιά με αξεπέραστα τραγούδια των Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Μητσάκη, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Μούτση, Ζαμπέτα και άλλων σπουδαίων δημιουργών.

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται μια παρέα από ανοιχτόκαρδους Πειραιώτες οι οποίοι μιλούν με αγάπη για την πόλη τους, την ταυτότητα, την ανθρωπογεωγραφία και τον πολιτισμό της.

Ο Κώστας Μπαλαχούτης, ιστορικός ερευνητής της εκπομπής, παραθέτει πολύτιμα στοιχεία και μοιράζεται ενδιαφέρουσες πληροφορίες, για τα υπέροχα τραγούδια της βραδιάς.

Ο Χρήστος Μενιδιάτης και η Ζωή Παπαδοπούλου ερμηνεύουν αγαπημένα τραγούδια εμπνευσμένα από τον Πειραιά και τους Πειραιώτες: «Δραπετσώνα», «Πειραιώτισσα», «Στον Πειραιά συννέφιασε», «Το κορίτσι θέλει θάλασσα» (Ο Τραμπαρίφας), «Το καλντερίμι» (Κόκκινα φανάρια), «Στην Αμφιάλη» και πολλά άλλα, ενώ η Ανδριάνα Μπάστα παίζει μπουζούκι και τραγουδά τους «Λαχανάδες» (Κάτω στα Λεμονάδικα) του Βαγγέλη Παπάζογλου.

Η Μπέσυ Μάλφα επιλέγει τα «Παιδιά του Πειραιά», το απαράμιλλο οσκαρικό τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι, και ο Γιώργος Γιαννόπουλος τραγουδά «Σε διώξαν απ’ την Κοκκινιά» του Βασίλη Τσιτσάνη.

Στην παρέα της εκπομπής, ο ποιητής, συγγραφέας και εκδότης Γιώργος Χρονάς, ο συγγραφέας-ερευνητής της πειραϊκής ιστορίας Στέφανος Μίλεσης, ο διακεκριμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Λευτέρης Γιοβανίδης, ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος από την σειρά της ΕΡΤ1 «Η Παραλία», η ηθοποιός Μπέσσυ Μάλφα, ο διεθνολόγος-τουρκολόγος, νομικός και μουσικός δρ. Δημήτρης Σταθακόπουλος και ο δημοσιογράφος-συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής Νίκος Ελευθερόγλου.

Ένα κεφάτο ταξίδι στην ιστορία του λαϊκού τραγουδιού προτείνει η μουσική εκπομπή «Νύχτα στάσου», που μεταδίδεται κάθε Σάββατο βράδυ στις 21:00 από την ΕΡΤ1. Οικοδεσπότες της ο κορυφαίος μαέστρος-συνθέτης μεγάλων επιτυχιών Χρήστος Νικολόπουλος και η δημοφιλής ερμηνεύτρια που έχει χαράξει τον δικό της δρόμο στο λαϊκό και στο σύγχρονο λαϊκό τραγούδι Μελίνα Ασλανίδου.

Δείτε το trailer ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35