«Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα στην ορεινή Αρκαδία

«Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα στην ορεινή Αρκαδία

Στη γραφική ορεινή Αρκαδία, μια περιοχή με μαγευτική φύση και αγέρωχη ψυχή, στην καρδιά της Πελοποννήσου, ξεναγεί ο Ζερόμ Καλούτα τους τηλεθεατές στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Φτάσαμε», που μεταδίδεται την παραμονή των Χριστουγέννων Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023, στις 17:00, στην ΕΡΤ1.

 

ΦΤΑΣΑΜΕ ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ 9 23.12

 

Η εξερεύνηση ξεκινά από το μικρό χωριό Ψάρι, ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά χωριά της Γορτυνίας, όπου ο Ζερόμ βοηθά στην κατασκευή του παραδοσιακού «κεντητού» ψωμιού, που στην περιοχή συνηθίζουν να φτιάχνουν σε γιορτές, ιδίως σε γάμους.

Στη γραφική Στεμνίτσα, που συνεχίζει να κρατάει ζωντανή την τέχνη του χρυσού και του ασημιού, ο Ζερόμ επισκέπτεται τη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας και μαθαίνει τα μυστικά της από τους ίδιους τους φοιτητές και τους καθηγητές τους.

Στην πανέμορφη Ελάτη, στην καρδιά του βουνού, ο Ζερόμ μυείται στην τέχνη της ξυλογλυπτικής, αλλά και της ζωής, ενώ στον παραδοσιακό οικισμό της Αλωνίσταινας φτάνει την κατάλληλη στιγμή, για να γιορτάσει μαζί με τους ντόπιους τη Γιορτή του Χειμώνα σ’ ένα από τα ωραιότερα χωριά του Μαινάλου.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35