«Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα στην Ορεινή Ναυπακτία

«Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα στην Ορεινή Ναυπακτία

Στην Ορεινή Ναυπακτία, μια περιοχή που καθηλώνει με τους γραφικούς οικισμούς και τη μοναδική φυσική ομορφιά της, είναι αφιερωμένο το νέο επεισόδιο της εκπομπής «Φτάσαμε», που μεταδίδεται την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, στις 17:00, από την ΕΡΤ1.

 

ΦΤΑΣΑΜΕ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ 3

 

Το επεισόδιο αρχίζει με μια απρόβλεπτη στάση κι ένα ταξίδι στον χρόνο, στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, με όχημα τη βέσπα και συνεχίζεται με ένα κυνήγι θησαυρού στο Καστανόδασος της Άνω Χώρας, όπου ο Ζερόμ Καλούτα συμμετέχει στη μαγειρική μιας βελούδινης καστανόσουπας.

Στην αγέρωχη Αμπελακιώτισσα, ένα από τα αρχαιότερα χωριά της βορειοανατολικής Ναυπακτίας, ο Ζερόμ μυείται στους ήχους της τοπικής μουσικής, μέσα στην παρθένα φύση, με οδηγό τις μελωδίες του κλαρίνου.

Στον δρόμο για την Άνω Χώρα, ο Ζερόμ γνωρίζει την τέχνη του γκράφιτι από τον Ρόμπερτ, ο οποίος εγκατέλειψε την Πολωνία, για να φτιάξει το ατελιέ του στη Ναύπακτο, έχοντας βρει την έμπνευση στη φυσική ομορφιά της ορεινής Ναυπακτίας.

Το επεισόδιο ολοκληρώνεται στα Λάλικα, έναν μικρό κτηνοτροφικό οικισμό σε υψόμετρο περίπου 1.600 μ., σε ένα τοπίο ανέγγιχτο μέσα στο δάσος, όπου ο Ζερόμ γνωρίζει τα μυστικά της καθημερινής ζωής στη φάρμα του «Ινδιάνου» της ορεινής Ναυπακτίας.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35