«Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδέψτε στον παράδεισο του Αμβρακικού

«Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδέψτε στον παράδεισο του Αμβρακικού

Στον παράδεισο του Αμβρακικού Κόλπου, του μεγαλύτερου υδροβιότοπου της χώρας, ταξιδεύει το νέο επεισόδιο της εκπομπής της ΕΡΤ1 «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, στις 17:00.

 

ΦΤΑΣΑΜΕ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ 8.2

 

Ο Ζερόμ κάνει μια γραφική διαδρομή με καΐκι στην αγκαλιά του Αμβρακικού, ενώ παράλληλα γνωρίζει μια από τις παραδόσεις της περιοχής της Ηπείρου, τα μοιρολόγια.

Το ταξίδι στην ιστορία συνεχίζεται στην επιβλητική Νικόπολη, τη μεγαλύτερη αρχαία πόλη στην Ελλάδα. Ο Ζερόμ γνωρίζει τη δουλειά των αρχαιολόγων και των συντηρητών και συμμετέχει μαζί τους στις ανασκαφικές έρευνες, παίρνοντας μια γεύση από τη ζωή του Ιντιάνα Τζόουνς -πριν τον κλέψει το Χόλιγουντ…

Στο Θεσπρωτικό, ο Ζερόμ επισκέπτεται τις κυρίες του αγροτικού συνεταιρισμού και φτιάχνει μαζί τους μια παραδοσιακή, λαχταριστή λαχανόπιτα, ενώ στο γραφικό νησάκι της Κορωνησίας μαθαίνει την τέχνη του πλεξίματος και του μανταρίσματος των διχτυών, σ’ έναν τόπο που ζει από το ψάρεμα.

Κι αφού ταξιδέψει με καΐκι, αυτοκίνητο και με τα πόδια, ο Ζερόμ δοκιμάζει και τη θέα από ψηλά και γίνεται «συγκυβερνήτης» σε μια μαγευτική πτήση με διθέσιο αεροπλάνο της Αερολέσχης Πρέβεζας μέχρι το Μνημείο του Ζαλόγγου.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35