«Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξίδι στον υγρό και παγωμένο παράδεισο των Πρεσπών

«Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξίδι στον υγρό και παγωμένο παράδεισο των Πρεσπών

Στη βορειοδυτική γωνιά της Ελλάδας, σε μια περιοχή όπου συναντώνται τρεις διαφορετικές χώρες, ταξιδεύει την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, στις 17:00, η εκπομπή «Φτάσαμε», με τον Ζερόμ Καλούτα να αναλαμβάνει ρόλο ξεναγού στον υγρό και παγωμένο παράδεισο των Πρεσπών.

Ο Ζερόμ κάνει βαρκάδα στη Μεγάλη Πρέσπα, τη μεγαλύτερη λίμνη των Βαλκανίων, ανακαλύπτει τα μυστικά και τις ομορφιές της και δοκιμάζει τις ικανότητές του στο ψάρεμα, βοηθώντας στα δίχτυα τους ψαράδες της περιοχής.

Σε ένα εμβληματικό σημείο των Πρεσπών, στο πανέμορφο χωριό Ψαράδες, ο Ζερόμ μαθαίνει τα μυστικά των περίφημων φασολιών Πρεσπών και συμμετέχει στη μαγειρική μιας παραδοσιακής τοπικής συνταγής με γίγαντες.

Επόμενη αποστολή του Ζερόμ να βοηθήσει στη διανομή ψωμιού στα χωριά των Πρεσπών, ενώ το ταξίδι στην περιοχή φτάνει μέχρι το Βροντερό, ένα απομακρυσμένο, χιονισμένο χωριό, πολύ κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου οι λιγοστοί κάτοικοι, όπως λένε χαρακτηριστικά, «φυλάμε Θερμοπύλες».

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου, μέσα σ’ ένα δάσος από οξιές, ο Ζερόμ απολαμβάνει τη μαγική θέα στις λίμνες και, βέβαια, δεν λέει όχι στην περιπέτεια…



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35