ΕΡΤ1: «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα στη Λέσβο (Α' Μέρος)

ΕΡΤ1: «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα στη Λέσβο (Α' Μέρος)

Στο νησί του Ελύτη, του Μυριβήλη και της Σαπφούς, σ’ ένα μικρό κομμάτι γης στο Αιγαίο, που συνδυάζει ατελείωτες πεδιάδες με απόκρημνες ακτές, αμμώδεις παραλίες με βοσκοτόπια, βουνά με βραχονησίδες και απέραντα πευκοδάση με ατελείωτα στρέμματα ελαιώνων, ταξιδεύει η εκπομπή «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, στις 17:00.

 

ΜΕ ΤΟΝ ΞΥΛΟΥΡΓΟ ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΚΟΜΙΤΕΛΗ 1

 

Το ταξίδι στη Λέσβο αρχίζει από την αρχοντική πρωτεύουσα του νησιού, Μυτιλήνη, όπου ο Ζερόμ επισκέπτεται το σπίτι των θείων του Ελύτη, το παλιό αρχοντικό όπου ο μεγάλος μας ποιητής είχε περάσει ανέμελα καλοκαίρια, το οποίο παραμένει απαράλλαχτο στο πέρασμα των χρόνων. Εκεί γνωρίζει την τέχνη της ύφανσης σε αργαλειό, που έχει μεγάλη παράδοση στο νησί και που φιλοδοξεί να κάνει μια νέα αρχή στο σήμερα.

Στη μοναδική Αγιάσο, με τα πέτρινα σπίτια με τα χρωματιστά μπαλκόνια, ο Ζερόμ συναντά ένα από τα πιο όμορφα καφενεία του Αιγαίου, όπου δοκιμάζει ένα μοσχοβολιστό χειμωνιάτικο ρόφημα και μυείται στα μυστικά της τοπικής ντοπιολαλιάς.

Στο Πυργί, ο Ζερόμ συμμετέχει στο κτίσιμο ενός πετρόχτιστου σπιτιού, ενώ στον γραφικό Ασώματο γνωρίζει τρεις καλλιτεχνικές ψυχές, τρεις φίλους που μέσα από την τέχνη της μουσικής, επικοινωνούν δημιουργικά, αφήνοντας στην άκρη οποιαδήποτε διαφορά χώρας, θρησκείας ή γλώσσας.

Μέσα από αυτή τη μοναδική μουσική συνύπαρξη, η εκπομπή ανανεώνει το ραντεβού με το νησί των ανατροπών και των εκπλήξεων για το επόμενο επεισόδιο. Το ταξίδι στη Λέσβο συνεχίζεται…Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35