Industry: “Η νέα σειρά του ΗΒΟ έχει μόνο πορνό και ναρκωτικά”

Industry: “Η νέα σειρά του ΗΒΟ έχει μόνο πορνό και ναρκωτικά”

Η νέα τηλεοπτική σειρά του HBO σε συνεργασία με το BBC Two “Industry”, συζητιέται πολύ στο εξωτερικό αλλά όχι για τους λόγους που ίσως περίμεναν οι δημιουργοί.

Αρκετοί κριτικοί και θεατές δηλώνουν αρκετά άβολα με αυτά που βλέπουν, αφού η σειρά δεν είναι δραματική όπως αναφέρεται, αλλά περιέχει μόνο πορνό και μπόλικα ναρκωτικά.

Στην υπόθεση του Industry, πέντε πτυχιούχοι ανταγωνίζονται για μόνιμες θέσεις σε μια κορυφαία επενδυτική τράπεζα του Λονδίνου. Όρια μεταξύ συναδέλφων, φίλων, εραστών και εχθρών δεν υπάρχουν κι έτσι οι νέοι τραπεζίτες βυθίζονται σε μια εταιρική κουλτούρα που στηρίζεται στο σεξ τα ναρκωτικά και τον εξευτελισμό.

Τι είναι όμως αυτό που προκάλεσε τα αρνητικά σχόλια του κόσμου;

Η συγγραφέας Maggie Alderson δήλωσε ότι παρακολούθησε τα πρώτα επεισόδια με τον άντρα της και στην αρχή βρήκε ενδιαφέρουσα την υπόθεση και καλές τις ερμηνείες των ηθοποιών. Όταν όμως άρχισαν οι αλεπάλληλες σεξουαλικές σκηνές σε τουαλέτες μεταξύ αγνώστων απόρησε: “Έχουμε ζήσει μια έντονη ζωή με τον άντρα μου και δεν μας λες συντηρητικούς. Όταν όμως είδαμε τον τρόπο που παρουσιάστηκε η σεξουαλική επαφή απλά δεν θέλαμε να δούμε άλλο. Επειδή απορήσαμε μήπως εμείς απλά μεγαλώσαμε και δεν είμαστε μοντέρνοι, ζήτησα από την 18χρονη κόρη μου να δει μια σκηνή και να μου πει πώς της φάνηκε. Η κοπέλα αν και αρχικά εντυπωσιάστηκε με τους όμορφους ηθοποιούς, αργότερα σχολίασε ότι δεν κατάλαβε γιατί παρουσιάζουν τόσο χάλια το σεξ”.

Η σειρά δέχεται επίσης αρνητικές κριτικές επειδή δεν τιμάει όπως λένε την προσπάθεια του κινήματος #MeToo, παρουσιάζοντας γυναικείους χαρακτήρες σε μειονεκτική θέση, με εργοδότες να τις παρενοχλούν.

Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι ξεπέρασε κάθε υπερβολή στο σενάριο αφού οι τραπεζίτες δεν παίρνουν όλη μέρα ναρκωτικά και κάνουν σεξ, αλλά απλά κάνουν τη δουλειά τους.

industry 1 1

Από την άλλη πλευρά, η σειρά σε κάποιους αρέσει πολύ εξαιτίας του ρεαλισμού που προσφέρει και ανυπομονούν για τη συνέχεια.

H σειρά Industry έκανε πρεμιέρα στις 9 Νοεμβρίου στο HBO στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις 10 Νοεμβρίου του 2020 στο BBC Two στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ έχει ανανεωθεί ήδη και για δεύτερο κύκλο.

Πηγή: https://watchandchill.gr/industry-i-nea-seira-toy-ivo-echei-mono-porno-kai-narkotika/



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35