«Κόκκινος» συναγερμός: Ένα βήμα πριν το lockdown τύπου «Μαρτίου» η Αττική

«Κόκκινος» συναγερμός: Ένα βήμα πριν το lockdown τύπου «Μαρτίου» η Αττική

Σε "κόκκινο" συναγερμό βρίσκεται η κυβέρνηση για την πορεία των κρουσμάτων της πανδημίας στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, στο οποίο συγκεντρώνεται σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας.

Το "αποτύπωμα" των δεικτών του κορονοϊού στην κοινότητα προκαλεί διάχυτη ανησυχία και προβληματισμό, με το όλο φάσμα των εξελίξεων να τίθεται στο...μικροσκόπιο έκτακτης σύσκεψης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη σύσκεψη θα δώσουν το "παρών" ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία είναι τα στοιχεία που...χτυπούν ηχηρά καμπανάκι για την Αττική:

-Η  αύξηση της διασποράς στην ηλικία μηδέν έως εννέα.

-Η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

-Η αύξηση των διασωληνώσεων.

"Η Τρίτη είναι σημαντική ημέρα, καθώς δείχνει την τάση της εβδομάδας. Στόχος μας είναι, πάντα  η προστασία της δημόσιας υγείας, σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των εμβολιασμών", σημειώνουν πηγές.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, να υπάρξουν ανακοινώσεις για την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων, με το στίγμα να δίνει, σε συνέντευξη του, ο κ. Κικίλιας.

"Δε δικαιούμαστε να κάνουμε τίποτα λιγότερο από αυτό που προστάζει η ανάγκη. Άρα λοιπόν η δική μου, εικόνα με βάση τα στοιχεία αυτά και των ειδικών, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει ενδεχομένως, αν και σήμερα τα στοιχεία είναι τέτοια, -θα περιμένουμε τον ΕΟΔΥ-, και η εισήγησή μου αν θέλετε στην Επιτροπή θα είναι, ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό, οριζόντιο μέτρο. Δηλαδή ένα lockdown τέτοιο ενδεχομένως όπως του προηγούμενου Μαρτίου, που θα μπορέσει να φέρει σύντομα αποτελέσματα και σύντομα να αποκλιμακώσει και να μαζέψει την κατάσταση", σημείωσε (Open) ο υπουργός Υγείας. Πηγή: https://www.capital.gr/



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35