Σοκολάτα ή σεξ; Ποιο κόβεται ευκολότερα;

Σοκολάτα ή σεξ; Ποιο κόβεται ευκολότερα;

Οι Βρετανοί ομολογώ πως μας προσφέρουν άφθονο υλικό για να μην βαριόμαστε. Μετά τις κλινικές απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ ακόμα και το σεξ, τώρα κάνουν την εμφάνισή τους οι κλινικές απεξάρτησης από τη σοκολάτα και τα γλυκά.

Το Βρετανικό Ινστιτούτο Καρδιολογίας έκανε έρευνα σε μεγάλο δείγμα Βρετανών γύρω από τις διατροφικές συνήθειες τους, και ανακάλυψε ότι ένας στους τρεις λένε ψέματα για το αν τρώνε σοκολάτα, όταν δεν πρέπει, δεν υπακούν τις συμβουλές του γιατρού για να μην καταναλώνουν σοκολάτα, με άλλα λόγια είναι εθισμένοι στη σοκολάτα σε βαθμό που χρειάζονται βοήθεια.

Χωρίς να σημαίνει ότι η σοκολάτα είναι κακή για την υγεία μας, η έρευνα απέδειξε ότι ο εθισμός στη σοκολάτα είναι ισχυρότερος του αλκοόλ και του σεξ, ίσως γιατί υποσυνείδητα ο ασθενής που πρέπει να κάνει δίαιτα δεν πιστεύει ότι η σοκολάτα είναι επικίνδυνη.

Ένας ακόμη λόγος που η σοκολάτα είναι ανθεκτική σε προσπάθειες εγκατάλειψής της, είναι ότι σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την γεύση της αλλά και την ευχαρίστηση που προσφέρει στον εγκέφαλο μας.

Πηγή: https://www.e-radio.gr/  



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35