Online σεμινάριο: “Φιλοσοφία του Πλάτωνα: γνωριμία, κριτική, ανάλυση”

Online σεμινάριο: “Φιλοσοφία του Πλάτωνα: γνωριμία, κριτική, ανάλυση”

Τι μπορεί να αντλήσει κάποιος από τη φιλοσοφία και, είναι τελικά η φιλοσοφία προνόμιο όλων ή μόνο ορισμένων ανθρώπων του πνεύματος;

Αδιαμφισβήτητα ο όρος «φιλοσοφία» έχει δεχτεί τεράστια κριτική και απαντάται άλλοτε με θετική και άλλοτε με αρνητική χροιά. Κανείς δεν μπορεί να ορίσει ακριβώς τη φιλοσοφία, ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που περιγελούν τους σκεπτόμενους ανθρώπους, λέγοντάς τους πως φιλοσοφώντας είναι σαν να «κυνηγούν Χίμαιρες», χωρίς δηλαδή να έχουν κάτι ουσιαστικό να κερδίσουν από αυτό.

Πρόκειται σίγουρα για μια ανώριμη σκέψη. Η φιλοσοφία αποτελεί έναν ξεχωριστό τρόπο σκέψης, παρέχει στον σκεπτόμενο άνθρωπο τη δυνατότητα να ξεφύγει από νόρμες και κοινωνικά κατεστημένα και παράλληλα, βοηθάει την κοινωνία στο σύνολό της, οδηγώντας τους πολίτες από τα σκοτάδια της ημιμάθειας, στον κόσμο της γνώσης και της κριτικής σκέψης.

Στα νέα δίωρα διαδικτυακά σεμινάρια με τίτλο «Φιλοσοφία του Πλάτωνα» και εισηγητή τον διδάκτορα Φιλοσοφίας, κ. Δημήτρη Δακρότση, οι συμμετέχοντες θα έρθουν αντιμέτωποι με τα φιλοσοφικά ερωτήματα και το κυριότερο, με τις λύσεις και τις αιτίες που οδήγησαν τους φιλοσόφους σε αυτά. Θα μπορέσουν επίσης να διευρύνουν τη σκέψη τους και να μελετήσουν τα πολιτισμικά περιβάλλοντα που διαμόρφωσαν τις αρχές του νου μας.

Μην καθυστερείτε λοιπόν! Μέλλοντες φιλόσοφοι και μη, δηλώστε άμεσα συμμετοχή στο νέο κύκλο σεμιναρίων, από τον οποίο έχετε να κερδίστε πολλά και κυρίως να κατανοήσετε εις βάθος έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και, γιατί όχι, να μετατρέψετε και τον δικό σας τρόπο σκέψης σε φιλοσοφικό.

Ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων θα ολοκληρωθεί σε δύο σεμινάρια.

Το κόστος συμμετοχής ανά μεμονωμένο σεμινάριο είναι στα 10€.

Εισηγητής των σεμιναρίων είναι ο Δημήτρης Δακρότσης, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, τ. Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απόφοιτος Τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού, Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Μεταπτυχιακού Προγράμματος Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ:

1. Αποδρώντας από το Σπήλαιο του Πλάτωνα: η πλατωνική θέση για την αποκατάσταση της αλήθειας δια μέσου των ιδεών

Τετάρτη 14 Απριλίου, 18.00 - 20.00

2. Πλατωνική πολιτεία: το ουτοπικό παράδειγμα εφαρμογής της φιλοσοφικής ιδέας σε πράξη

Τετάρτη 21 Απριλίου, 18.00 - 20.00

Η διεξαγωγή θα γίνει online, μέσω Webex.

Δηλώσεις συμμετοχής στη διεύθυνση:

https://www.culture365.gr/philosophia-tou-platona-eggrafh/   

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.culture365.gr/philosophia-tou-platona/

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35