Πόσες φορές την ημέρα είναι φυσιολογικό να ουρούμε;

Πόσες φορές την ημέρα είναι φυσιολογικό να ουρούμε;

Ο κάθε άνθρωπος έχει καθημερινά διαφορετικές ανάγκες για τουαλέτα. Το πόσες φορές θα ουρήσει εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους είναι η ηλικία, το μέγεθος της κύστης, η ποσότητα των υγρών (νερό, καφέ, χυμούς, αλκοόλ) που καταναλώνει κ.ά.

Ωστόσο, υπάρχει ένας μέσος όρος, μια φυσιολογική συχνότητα με την οποία πρέπει να πηγαίνουμε για ούρηση μέσα στην ημέρα. Ποια είναι αυτή;

Έως 7 επισκέψεις στην τουαλέτα την ημέρα (αποβολή περίπου 2 λίτρων υγρών) θεωρούνται φυσιολογικές. Δεν αποκλείεται βέβαια οι επισκέψεις να είναι έως και 10, χωρίς αυτό απαραιτήτως να υποδεικνύει δυσλειτουργία του ουροποιητικού συστήματος ή κάποια βλάβη σε παρακείμενα όργανα που επηρεάζουν τη ροή των ούρων.

Πάντως, αν κάποιος παρατηρήσει πως πηγαίνει στην τουαλέτα πιο συχνά από ό,τι συνήθως, καλό είναι να επισκεφτεί τον γιατρό του για μια εκτίμηση.

Η συχνουρία μπορεί να είναι ένα απλό σημάδι υπερδραστήριας κύστης. Αυτό σημαίνει ότι η κύστη συσπάται ακόμη κι όταν δεν χρειάζεται, για παράδειγμα όταν υπάρχει εντός της μικρή ποσότητα ούρων ή είναι πολύ ευαίσθητη.

Αν όμως η συχνουρία συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα, όπως κάψιμο και πόνο, τότε μπορεί να δηλώνει ουρολοίμωξη ή κυστίτιδα.

Πηγή: https://poiostigiati.gr/



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35