Μια τριώροφη μονοκατοικία στο Νέο Ηράκλειο, ορισμός της εκλεπτυσμένης πολυτέλειας…

Μια τριώροφη μονοκατοικία στο Νέο Ηράκλειο, ορισμός της εκλεπτυσμένης πολυτέλειας…

Εντυπωσιακή σε όγκο και πιστή στις φόρμες του σύγχρονου design, αυτή η μονοκατοικία στο Νέο Ηράκλειο με τη σχεδιαστική υπογραφή της Κατερίνας Βαλσαμάκη διαρθρώνεται σε τρία επίπεδα που συνολικά καταλαμβάνουν 255 τ.μ.

Η αρχιτεκτονική της μετεωρίζεται ανάμεσα στον αστικό χαρακτήρα και την αισθητική προσέγγιση μιας πολυτελούς βίλας, προσφέροντας διαφορετικές εμπειρίες στους ιδιοκτήτες της, που είναι μια τετραμελής οικογένεια.

Το μακρόστενο οικόπεδο έχει κλίση από τον δρόμο προς το πίσω όριο και το κτίριο εφάπτεται στα γειτονικά κτίρια και φωτίζεται διαμπερώς μέσω μεγάλων ανοιγμάτων. Οι χώροι διημέρευσης οργανώνονται στο ισόγειο σε δύο επίπεδα που ακολουθούν την κλίση του φυσικού εδάφους, με μικρή υψομετρική διαφορά μεταξύ τους, και ανοίγουν στους δυο παράλληλους κήπους της όψης και της πίσω αυλής.

Στον διώροφο χώρο του καθιστικού οργανώνονται το γραφείο, ο ξενώνας και η βιβλιοθήκη που καταλαμβάνει μαζί με το τζάκι όλο το ύψος του χώρου και συμβάλει στην οπτική διεύρυνσή του ενοποιώντας τα δυο επίπεδα.

Όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες, όλοι οι χώροι προσεγγίστηκαν με μινιμαλιστικό τρόπο κατά τη διακόσμηση, δίνοντας απίστευτα μοντέρνο χαρακτήρα σε κάθε γωνία της κατοικίας, ενώ παράλληλα ενσωματώνονται με τόσο αρμονικό τρόπο οι γήινοι τόνοι σε συνδυασμό με κάποιους πιο ψυχρούς, όπως και οι λιτές γραμμές στο design που επιτρέπουν στο φυσικό φως να κάνει τη δουλειά του, χαρίζοντας στο κλασικό λευκό υπέροχη διάσταση. Ανάμεσα στα έπιπλα και τα natural στοιχεία στο decor, υπάρχουν πινελιές που ξεπροβάλλουν ακριβώς όπου πρέπει. Οπως τα statement φωτιστικά και η εντυπωσιακή βιβλιοθήκη που προσδίδουν ακαταμάχητο ενδιαφέρον.

 

2.spiti irakleio triorofo

 

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε τις φωτογραφίες, από τον «διαφορετικό» αυτόν χώρο:

https://www.iefimerida.gr/design/triorofi-monokatoikia-neo-irakleio-mathimata  



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35