Τα βότανα που θα σε βοηθήσουν να διώξεις την κυτταρίτιδα!!!

Τα βότανα που θα σε βοηθήσουν να διώξεις την κυτταρίτιδα!!!

Και θα ξεφουσκώσεις και θα δεις ωραία αποτελέσματα στο δέρμα σου...

Η φύση είναι θαυματουργή και μας έχει εξοπλίσει με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να διώξουμε μακριά τους «εχθρούς» μας, όπως η κυτταρίτιδα. Τα βότανα λοιπόν τα οποία είναι σύμμαχοι στην εξαφάνιση του φλοιού του πορτοκαλιού είναι:

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες). Tα αντιοξειδωτικά είναι φυσικά συστατικά που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελευθέρων ριζών οξυγόνου, οι οποίες προκαλούν ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Αν η μείωση της κυτταρίτιδας είναι ο κύριος στόχος σου, το πράσινο τσάι είναι ένα εξαιρετικό ρόφημα σίγουρα με σημαντικά οφέλη στη αποτοξίνωση του οργανισμού και στην αύξηση του μεταβολισμού.

Για τα άτομα που βασίζονται περισσότερο στην επιστήμη, πιστεύεται ότι οι κατεχίνες και η καφεΐνη στο πράσινο τσάι αναστέλλουν διάφορα βασικά ένζυμα που σχετίζονται με την οξείδωση των λιπών και την κατανάλωση ενέργειας. Οι κατεχίνες είναι γνωστό ότι αναστέλλουν τη δράση της κατεχολ-Ο-μεθυλοτρανσφεράσης και η καφεΐνη αναστέλλει την φωσφοδιεστεράση, το οποίο με τη σειρά του αυξάνει την ποσότητα της νοραδρεναλίνης και της κυκλικής ΑΜΡ (cAMP) που κυκλοφορεί γύρω από το σώμα. Οι δύο αυτές ενώσεις είναι γνωστές ότι βοηθούν την αύξηση του μεταβολισμού μέσω της θερμογένεσης και της οξείδωσης του λίπους. Επιπλέον, οι κατεχίνες αυξάνουν την ποσότητα της ευαίσθητης ορμόνης λιπάσης η οποία αυξάνει την καύση λίπους, ενώ παράλληλα μειώνει τη δραστικότητα της παγκρεατικής και γαστρικής λιπάσης η οποία μειώνει την απορρόφηση του λίπους. Μαζί με κάποιες άλλες βασικές αντιδράσεις, φαίνεται ότι οι κατεχίνες μαζί με την καφεΐνη έχουν μια ποικιλία μηχανισμών με τους οποίους μας βοηθούν να χάσουμε βάρος και λίπος.

Εκτέλεση

Χρειαζόμαστε νερό σε θερμοκρασία 80 βαθμών περίπου. Ανάλογα με το τσάι που προτιμάμε θα βάλουμε από 3/4 ως 1,5 κτγ για κάθε κούπα. Ο χρόνος παραμονής του τσαγιού στο νερό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο πράσινο τσάι. Αν μείνει παραπάνω απ’όσο πρέπει θα αρχίσει να πικρίζει και θα αλλοιωθεί η γεύση του. Μέχρι 3′ είναι ο ιδανικός χρόνος για τα περισσότερα πράσινα τσάγια.

Ρόφημα μαϊντανού

Το ρόφημα μαϊντανού είναι ένα εξαιρετικό φυσικό φάρμακο γεμάτο θρεπτικά συστατικά και ισχυρά αντιοξειδωτικά που συμβάλλει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της κατακράτησης του νερού και στην αποβολή των τοξινών από το σώμα λόγω της ήπιας διουρητικής του δράσης. Η κατακράτηση υγρών μπορεί να σχετίζεται με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, την περίσσεια νατρίου στη διατροφή μας, με την εγκυμοσύνη ή σε ορισμένα φάρμακα.

Ο μαϊντανός περιέχει υψηλές ποσότητες καλίου και βιταμίνης Α, καθώς και ασβέστιο, σίδηρο, φολικό οξύ, βιταμίνη C, β-καροτένιο, φωσφόρου και ένα από τα σπουδαιότερα φλαβονοειδή την κερκετίνη. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της κερκετίνης μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης και την υψηλή αρτηριακή πίεση ενώ μας προστατεύει από καρδιοπάθειες και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Μπορεί επίσης να μας ανακουφίσει από τα συμπτώματα των αλλεργιών. Η περιεκτικότητα του σε βιταμίνη Κ είναι απαραίτητη για τον οργανισμό για την προώθηση της καλής υγείας των οστών και την απορρόφηση των μετάλλων για γερά κόκαλα. Ο μαϊντανός είναι πλούσιος σε χλωροφύλλη. Η χλωροφύλλη έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που δρουν για να ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Το συστατικό της χλωροφύλλης στον μαϊντανό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε οξυγόνο και βοηθά στην καταπολέμηση των ιών.

Το ρόφημα μαϊντανού βοηθά τους πνεύμονες να εξαλείψει τα κατάλοιπα από την περιβαλλοντική ρύπανση, την ιγμορίτιδα και το άσθμα. Ρυθμίζει τον εμμηνορροϊκό κύκλο στις γυναίκες και βοηθάει στους πόνους της περιόδου αλλά οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση του. Το ρόφημα μαϊντανού καταστέλλει την όρεξη και σε συνδυασμό με άσκηση και με δίαιτα μας βοηθάει στην απώλεια βάρους και πόντων, στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και μας χαρίζει μια απαλή, λεία και υγιή επιδερμίδα.

Υλικά

1,5 λίτρο νερό

Μισή κούπα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

χυμό από 1 φρέσκο λεμόνι

Φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό. Κατεβάζουμε το νερό από την φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Σκεπάζουμε και περιμένουμε για 15 περίπου λεπτά, φιλτράρουμε και προσθέτουμε το χυμό του φρέσκου λεμονιού. Πίνουμε το ρόφημα κρύο ή ζεστό. Σερβίρουμε προσθέτοντας (προαιρετικά) μια λεπτή φέτα λεμονιού.

Ρόφημα τσουκνίδας

Η τσουκνίδα είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά και ευεργετικά βότανα για την υγεία μας. Περιέχει βιταμίνες C, E,Α, B, K, Β2, β-καροτένιο, ιχνοστοιχεία, μέταλλα που είναι σημαντικά στην ενίσχυση και προαγωγή της υγείας των μυών, των οστών και νεύρων όπως το κάλιο, το πυρίτιο,σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φωσφορικά άλατα και ένα μεγάλο αριθμό αμινοξέων.

Το ευεργετικό ρόφημα τσουκνίδας είναι τονωτικό και αντιφλεγμονώδες και χάρη στις διουρητικές ιδιότητες της τσουκνίδας βοηθάει στην απώλεια βάρους και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Η τσουκνίδα επίσης είναι αποτελεσματική στην αποβολή των τοξίνων από τον οργανισμό και η περιεκτικότητα της σε σεροτονίνη και ακετυλοχολίνη δύο φυσικά κατασταλτικά της όρεξης που βοηθάνε στην απώλεια βάρους.

Με την καθημερινή κατανάλωση του ροφήματος τσουκνίδας σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή και άσκηση θα δείτε μεγάλη διαφορά στο σωματικό σας βάρος και σημαντική βελτίωση καθώς και διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού σας.

Ρόφημα τσουκνίδας για απώλεια βάρους και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Υλικά

2 κουταλιές φύλλα τσουκνίδας φρέσκα ή 1 κουταλάκι τσουκνίδα αποξηραμένη

1 κούπα βραστό νερό

Χυμό από φρέσκο λεμόνι

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε την τσουκνίδα. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε φρέσκο χυμό λεμονιού. Καταναλώνουμε το ρόφημα ζεστό ή κρύο.

Λουίζα

Ένα βότανο με ωραία γεύση και άρωμα που θυμίζει λεμόνι, μπορεί να αποτελέσει τον πιο υγιεινό σύμμαχο των γυναικών στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν από την κυτταρίτιδα αλλά και γενικότερα από το λίπος.

Πρόκειται για τη λουίζα, οι δράσεις της οποίας είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Η λουίζα βοηθά στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού, τη ρύθμιση της όρεξης και τη διούρηση, και θεωρείται μια καλή λύση στην κατακράτηση υγρών.

Βέβαια, για την ενίσχυση των αποτελεσμάτων της, η λουίζα θα πρέπει να αποτελεί μέρος μιας υγιεινής διατροφή, με άσκηση και τοπική φροντίδα. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση της από εκείνους που έχουν υπόταση,
επειδή είναι διουρητική και μειώνει την πίεση.

Εκτέλεση

Βράστε μία χούφτα λουΐζα σε 3 ποτήρια νερό. Πίνετε από ένα φλιτζάνι περίπου 20 λεπτά πριν τα γεύματά σας. Τα αποτελέσματα φαίνονται μετά από 1-2 μήνες και στη συνέχεια κάντε ένα διάλειμμα 2 εβδομάδων.

Επίσης, μπορείτε να εφαρμόσετε και κομπρέσες λουίζας στην περιοχή με κυτταρίτιδα… πηγή: https://www.pink.gr/



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35