Μια συνταγή για τους fan του βρόμικου... αλλά και για όλους τους καλοφαγάδες.
Για πάμε λοιπόν να το δούμε πως γίνεται:
Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι
8 λουκάνικα Φρανκφούρτης
αλάτι
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
200 γρ. πέστο λιαστής ντομάτας
Για το πέστο λιαστής ντομάτας
200 γρ. λιαστές ντομάτες
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
80 γρ. κουκουνάρι
1 σκελίδα σκόρδο
50 ml ελαιόλαδο («παίρνει» και περισσότερο)
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε το πέστο, καθαρίζουμε το σκόρδο και αφαιρούμε το πράσινο μέρος. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Κόβουμε τα λουκάνικα Φρανκφούρτης σε κομμάτια με μήκος περίπου 3 εκατοστά.
Περνάμε με προσοχή λίγα μακαρόνια από το κάθε κομμάτι λουκάνικο και τα αραδιάζουμε σε ένα πιάτο. Σε κάθε “σουβλάκι” βάζουμε 3-4 κομμάτια λουκάνικου.
Χρησιμοποιούμε τα μακαρόνια ως καλαμάκια, για να περάσουμε τα κομμάτια του λουκάνικου.
Στη συνέχεια βράζουμε τα «σουβλάκια» σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Θα χρειαστείς λίγα λεπτά περισσότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία γιατί στο σημείο που είναι περασμένα τα λουκάνικα δεν θα βράσουν τόσο εύκολα.
Στη δική μου περίπτωση τα μακαρόνια ήθελαν 6 λεπτά βράσιμο και εγώ τα άφησα 9.
Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό από τη βρύση και τα τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το πέστο λιαστής ντομάτας.
Τα σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή: https://gr.askmen.com/taste/1098531/article/pos-na-kaneis-ta-hot-dog-makaronada