Η μαγεία του σκοτεινού θαλάμου ζωντανεύει στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία

Η μαγεία του σκοτεινού θαλάμου ζωντανεύει στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, θέτοντας μεταξύ των στόχων της την αναβίωση της αναλογικής εποχής της φωτογραφίας, για όσους τη νοσταλγούν ή για όσους δεν πρόλαβαν να τη ζήσουν, λειτουργεί για δεύτερη συνεχή χρονιά και επεκτείνει το εργαστήρι σκοτεινού θαλάμου.

Υπό την καθοδήγηση της εικαστικoύ και καθηγήτριας φωτογραφίας Αθανασίας Παναγέα, όσοι παρακολουθήσουν το εργαστήριο θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μαγεία της χαρακτηριστικής κόκκινης λάμπας, την ανεπανάληπτη στιγμή που τα πρώτα ασπρόμαυρα σχήματα αναδύονται μέσα στο χημικό της   εμφάνισης πάνω στο λευκό χαρτί, να μάθουν ότι στην “παλιά εποχή” υπήρχαν και άλλα φορμά, όπως το μεσαίο (120mm) και άλλα πολλά…

Πέραν από τα προγράμματα εκμάθησης λήψης, εμφάνισης και εκτύπωσης ασπρόμαυρης φωτογραφίας, φέτος οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν γνώσεις και ιδέες με διάφορους σημαντικούς καλλιτέχνες, που ασχολούνται με την αναλογική φωτογραφία.

Ο σκοτεινός θάλαμος είναι ανοιχτός για όλους! Διατίθεται και για ιδιωτική χρήση μέσω ενοικίασης (εμφάνιση - εκτύπωση film 35mm και 120mm - με προκράτηση του χώρου).

Τα σεμινάρια ξεκινούν τον Οκτώβριο*, με πρώτη γενική συνάντηση για όλους την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, στις 6:00 μ.μ., στο χώρο του σκοτεινού θαλάμου στην Πόντου 6, Ιλίσια (Χάρτης).

Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή και συνιστάται η κράτηση θέσης.

Αθανασία Παναγέα, Υπεύθυνη σκοτεινού θαλάμου Τηλέφωνο: 6932880918

Info Facebook: Σκοτεινός Θάλαμος της Ε.Φ.Ε.

Instagram: efe_analogueteam 

*Ένταξη στις ομάδες και κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Σπύρο Παπαδάτο, Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της ΕΦΕ στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή στο +30 6948 0660954.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35