Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς: «Ιστορικές σελίδες και χρώματα Ελλάδος» από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς: «Ιστορικές σελίδες και χρώματα Ελλάδος» από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Για συμμετοχή στην ομαδική, θεματική έκθεση εικαστικών «Ιστορικές σελίδες και χρώματα Ελλάδος» 11 – 19 Δεκεμβρίου 2021, Atelier an der Donau, Ybbs an der Donau, Austria

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, στα πλαίσια των μεγάλων πολιτιστικών του δράσεων, διοργανώνει ομαδική, θεματική έκθεση εικαστικών τεχνών με τίτλο «Ιστορικές σελίδες και χρώματα Ελλάδος», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 11 ως 19 Δεκεμβρίου 2021, στην Gallery Atelier an der Donau, στην πόλη Ybbs an der Donau, στην Αυστρία.

Σκοπός του Ομίλου μας είναι μέσα από αυτή τη μεγάλη θεματική έκθεση στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί με τις δημιουργίες τους (τοπιογραφίες, θαλασσογραφίες, προσωπογραφίες, έργα γλυπτικής, αγιογραφίας, βιτρώ, φωτογραφίας, χαρακτικής κ.ά), να αναδειχθούν οι μορφές της ελληνικής ιστορίας, οι ομορφιές και η μοναδικότητα του τόπου μας, οι πανανθρώπινες αξίες, η ιστορία και ο σύγχρονος πολιτισμός της πατρίδας μας. Όλα αυτά δηλαδή, που συνθέτουν την Ελλάδα των αξιών, της δημιουργίας, του πολιτισμού, των χρωμάτων και του αέναου φωτός.

Κάθε τεχνοτροπία και μέθοδος εικαστικής έκφρασης στα έργα είναι δεκτή, αρκεί αυτά να μην έχουν υβριστικό, συκοφαντικό και γενικά απρεπές περιεχόμενο, το οποίο προσβάλλει τα χρηστά ήθη.

Δηλώσεις συμμετοχής αυστηρά ως την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, στη γραμματεία του Ομίλου, μέσω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., όπως περιγράφεται στους κατωτέρω όρους συμμετοχής και ο/η συμμετέχων/ουσα θα λαμβάνει απαντητικό με τον αριθμό προτεραιότητας.

Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας, δηλώσεις δε θα γίνονται δεκτές.

Αναλυτικά οι όροι, καθώς και λεπτομέρειες ή ανακοινώσεις για την έκθεση θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Ομίλου: www.clubunesco.gr, καθώς και στο facebook στις σελίδες του: https://www.facebook.com/groups/44986999454/ και https://www.facebook.com/pages/Club-for-Unesco-Art-Literature-and-Science-of-Greece/357515824393596           

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ομαδική, θεματική έκθεση εικαστικών τεχνών

«Ιστορικές σελίδες και χρώματα Ελλάδος»

1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν εικαστικοί δημιουργοί (επαγγελματίες ή ερασιτέχνες), ενεργά μέλη του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, καθώς και μη μέλη,

2. Κάθε δημιουργός θα έχει στη διάθεσή του ένα (1) μέτρο αυστηρά και σε αυτό θα μπορεί να εκθέσει ένα (1) έργο του ως 80εκ., ή δύο (2) έργα των 40εκ.

3. Επίτοιχα έργα (πίνακες), θα πρέπει να φέρουν στο πίσω μέρος τους σύρμα και όχι τριγωνάκι για τη σωστή ανάρτησή τους σε πάνελ.

4. Η τοποθέτηση των έργων στο χώρο, θα γίνει από τους υπεύθυνους εικαστικούς του Ομίλου, με κριτήριο την καλύτερη δυνατή θέαση, ανάλογα με το μέγεθος, τη θεματική και το είδος κάθε έργου.

5. Η αποστολή των έργων θα γίνει με courier το αργότερο ως τις 12 Νοεμβρίου στο γραφείο του Ομίλου (Ελευθερίου Βενιζέλου 156, 4ος όροφος, Τ.Κ. 176 75, Καλλιθέα Αττικής), έτσι ώστε να αποσταλούν από τον Όμιλο στην Αυστρία με την εταιρία «Σπουργίτης». Οι καλλιτέχνες οφείλουν να έχουν αμπαλαρισμένα σωστά τα έργα τους για να είναι ασφαλής η μεταφορά τους στο εξωτερικό, καθώς και ο επαναπατρισμός τους. Τα έργα μετά τον επαναπατρισμό τους, θα επιστραφούν στη διεύθυνση που έχει ορισθεί στη δήλωση συμμετοχής, εκτός εάν προσδιοριστεί άλλη.

6. Οι συμμετέχοντες  οφείλουν να θεωρήσουν - σφραγίσουν τα έργα τους στην Εθνική Πινακοθήκη έτσι ώστε να συνοδεύονται από τα απαιτούμενα έγγραφα - άδειες για την αποστολή τους στο εξωτερικό καθώς και τον επαναπατρισμό τους. Με τη δήλωση συμμετοχής σας έως τις 10 Νοεμβρίου απαραίτητα θα έχετε στείλει και φωτογραφία του ή των έργων σας γιατί την επόμενη μέρα 11-11-2021 ημέρα Πέμπτη η Πρόεδρος θα μεταβεί στην Εθνική Πινακοθήκη για σφράγιση εξαγωγής όλων των συγκεντρωμένων έργων.

7. Κάθε καλλιτέχνης θα χρειαστεί να αποστείλει στη γραμματεία, μέσω email, ως την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 (καταληκτική ημερομηνία), συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη α) τη δήλωση συμμετοχής όπου θα επισυνάπτονται τα στοιχεία επικοινωνίας του καλλιτέχνη (κινητό τηλέφωνο – email), β) φωτογραφία του έργου ή των έργων με τα οποία συμμετέχει γ) αντίγραφο καταθετηρίου  και δ) ένα σύντομο βιογραφικό (ως 120 λέξεις). Η φωτογραφία του έργου/ έργων, θα χρειαστεί να είναι σε μορφή jpg υψηλής ευκρίνειας (περίπου 1-1,5 ΜΒ), έγχρωμη, χωρίς φωτοσκιάσεις, τοποθετημένη ευθέως και όχι υπό γωνίαν. Με την παραλαβή, θα λαμβάνει απαντητικό μήνυμα με τον αριθμό προτεραιότητας.

8. Αξία συμμετοχής στην έκθεση:

  • Ενεργά μέλη Ομίλου: 110 ευρώ.
  • Μη μέλη: 130 ευρώ

Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται:

*   Λειτουργικά έξοδα φιλοξενίας της έκθεσης στο ατελιέ.

*   Δημιουργία και εκτυπώσεις αφισών, αναμνηστικών διπλωμάτων, εικαστικού καταλόγου, προσκλήσεων, μπουφέ εγκαινίων, μεταφορά των έργων, στο εξωτερικό και επαναπατρισμός. Τα έργα που θα σταλούν στην έκθεση δεν ασφαλίζονται.

Η συμμετοχή καταβάλλεται με τραπεζική κατάθεση ως 10/11/2021, στον λογαριασμό του Ομίλου:

Τράπεζα: Eurobank

Δικαιούχος: ΟΜΙΛΟΣ UNESCO ΤΕΧΝΩΝ ΛΟΓΟΥ & ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρ. Λογ/σμού: 0026.0400.14.0200210014   

IBAN: GR7202604000000140200210014

(στην αιτιολογία αναγράφεται το ονοματεπώνυμό σας και έκθεση Αυστρίας).

Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη και όχι τον Όμιλο.

9. Για όποιον επιθυμεί να παραστεί στα εγκαίνια (φυσικά με ατομικά του έξοδα), ο σύνδεσμός μας θα μπορέσει να του εξασφαλίσει ξενοδοχείο και οικονομικό πακέτο αεροπορικών εισιτηρίων με την AUSTRIA AIR LINES με προσιτές τιμές.

 Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής και αποστολής φωτογραφιών αυστηρά, η Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021.

Για τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

     Η Πρόεδρος                                                                                                                                   Ο Γενικός Γραμματέας

  Δέσποινα (Νίνα) Διακοβασίλη                                                                                                       Δημήτριος Πολλάτος



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35