Από τον Nomad Chef Aνδρέα Λαγό
Χρόνος Προετοιμασίας: 5’
Χρόνος Μαγειρέματος: 20’
Μερίδες: 4-5 άτομα
Υλικά
4 φέτες μοσχαρίσιο συκώτι
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
40 γρ. βούτυρο
4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού σύκο Kalamata Papadimitriou
1 ½ κ.γ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το συκώτι και σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, το σοτάρουμε 2’ από κάθε πλευρά και το κρατάμε στην άκρη σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι και το βούτυρο, σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει για 6-7’ και προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού σύκο Kalamata Papadimitriou, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
Τέλος, προσθέτουμε το συκώτι χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με συκώτι με τη σάλτσα και δενδρολίβανο.
Tips: Για μεγαλύτερη ένταση στη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε και λίγους σπόρους κόλιανδρου, χοντροσπασμένους.
Πηγή: https://papadim.com/