Απογραφή 2021: Υποχρεωτική η διαδικασία, αυτοαπογραφείτε ή θα δεχτείτε επίσκεψη από απογραφέα

Απογραφή 2021: Υποχρεωτική η διαδικασία, αυτοαπογραφείτε ή θα δεχτείτε επίσκεψη από απογραφέα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών 2021, την οποία διενεργεί η ΕΛΣΤΑΤ σε ολόκληρη τη χώρα.

Η απογραφή καταμετρά τον πληθυσμό της Ελλάδας σε κάθε περιφερειακή ενότητα, δήμο ή κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, καλύπτοντας όλη την επικράτεια. (ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά, παραμεθόριες περιοχές), ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι γενικές απογραφές διενεργούνται λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας και βάσει κοινών μεθοδολογικών αρχών, κανόνων και προδιαγραφών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ενωσιακό δίκαιο (Κανονισμός ΕΚ 763/2008) καθώς και στο νόμο 4772/2021 (Α' 17).

Υποχρεωτική η συμμετοχή

Η συμμετοχή στην απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της απογραφής δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Η απογραφή διενεργείται ως εξής:

Διαβάστε τη συνέχεια:

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/362353/apografi-2021-ypoxreotiki-i-diadikasia-aaftoapografeite-i-tha-dexteite-episkepsi-apo-apografea



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35