7 συμβουλές που έδιναν τα βιβλία το 1950 για να «κρατήσεις τον άντρα σου»

7 συμβουλές που έδιναν τα βιβλία το 1950 για να «κρατήσεις τον άντρα σου»

Διαβάστε με ψυχραιμία…

Μπορεί ο κόσμος να έχει αλλάξει σε σχέση με πριν 70 ή και 100 χρόνια αλλά αν κοιτάξουμε προσεκτικά μερικά πράγματα ισχύουν ακόμα. Ιδίως στη σχέση των δυο φύλων και τις συμβουλές στις γυναίκες για να κρατήσουν τους άντρες τους.

Φυσικά, πλέον δεν λέγονται ακριβώς τα ίδια. Και ευτυχώς. Αλλά κάποιες παραλλαγές των επτά παρακάτω συμβουλών από τη δεκαετία του 1950 και πίσω, συνεχίζουν να υπάρχουν στα μυαλά αρκετών. Και είμαστε εδώ για να τους πούμε ότι τα παρακάτω ακούγονται αρκετά παράξενα, αρκετά χυδαία και πολύ εκτός εποχής για να παραμένουν έστω και σαν ιδέα στα μυαλά τους. Δείτε λοιπόν τι έλεγαν τα βιβλία της εποχής με ψυχραιμία, για να μην πάθετε πατριαρχικό overdose.

Μη μιλάς

Συμβαίνει οτιδήποτε στη ζωή σου; Τα παιδιά είναι άτακτα, πονάς κάπου ή έχεις προβλήματα με τους γείτονες; Κράτα τα για τον εαυτό σου. Ο άνδρας σου δουλεύει όλη την ημέρα και δεν έχει όρεξη να ακούει πώς ήταν η δική σου ημέρα. Το βιβλίο του Edward Podolsky από το 1943 με τίτλο «Sex Today in a Wedded Life» δίνει τέσσερις εντολές για το «πως να είσαι καλή σύζυγος»:

  • Μην απασχολείς τον άνδρα σου με μικροπροβλήματα και παράπονα όταν επιστρέφει από τη δουλειά.
  • Να είσαι καλή ακροατής. Άσε τον να σου πει τα προβλήματά του, τα δικά σου είναι ανάξια λόγου μπροστά στα δικά του.
  • Να θυμάστε ότι η πιο σημαντική σας δουλειά είναι να χτίζετε και να διατηρείτε το εγώ του (το οποίο πληγώνεται πολύ στον εργασιακό χώρο). Η ανύψωση του ηθικού είναι γυναικεία υπόθεση.
  • Αφήστε τον να ηρεμήσει πριν το δείπνο. Συζητήστε τα οικογενειακά προβλήματα αφού ικανοποιηθεί ο άνδρας μέσα του.

Διαβάστε τη συνέχεια...



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35