Αυτές είναι οι μεγαλύτερες οδικές σήραγγες στην Ελλάδα

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες οδικές σήραγγες στην Ελλάδα

Στη χώρα μας έχουν υλοποιηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από «δύσκολα» οδικά έργα με μοναδικά χαρακτηριστικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ας δούμε τις μεγαλύτερες οδικές σήραγγες που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα.

Τα οδικά έργα στην Ελλάδα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και έτσι, σε λίγα χρόνια από σήμερα η χώρα μας θα διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα δίκτυα αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα. Φυσικά, λόγω της μορφολογίας του ελλαδικού χώρου, εξέχουσα θέση έχουν και οι σήραγγες που αποτέλεσαν και τα μεγαλύτερα στοιχήματα σε πολλές περιπτώσεις. Παρακάτω θα μπορέσετε να δείτε τις μεγαλύτερες σήραγγες που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα.

Σήραγγα Τεμπών

Η σήραγγα Τ2 έχει μήκος που φτάνει σχεδόν τα 6 χιλιόμετρα και είναι η μεγαλύτερη που θα συναντήσει κάποιος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Μάλιστα, συγκαταλέγεται και στις μεγαλύτερες που υπάρχουν στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Αθροιστικά, οι σήραγγες Τ1 (μήκος 2 χλμ.) και Τ2 στα Τέμπη δημιουργούν ένα πέρασμα 8 χλμ. που συνδέει τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Στο ίδιο τμήμα, βρίσκεται και σήραγγα Πλαταμώνα μήκους 3 χιλιομέτρων.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35