Κορωνοϊός: Τα πιο επικίνδυνα μέρη για να κολλήσει κάποιος

Κορωνοϊός: Τα πιο επικίνδυνα μέρη για να κολλήσει κάποιος

Νέα λίστα σχετικά με τις δραστηριότητες που θεωρούνται οι πλέον επικίνδυνες «εστίες εξάπλωσης» του κορωνοϊού κατάρτισαν Βρετανοί επιστήμονες της «επιτροπής σοφών» (Sage) που συμβουλεύει την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον για την πανδημία.

Η μελέτη έγινε υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης του Λονδίνου και βασίστηκε σε καθημερινές δραστηριότητες 10.000 ανθρώπων με τους συντάκτες της να διαπιστώνουν ότι τα αθλήματα σε εξωτερικούς χώρους είναι η δεύτερη εστία εξάπλωσης του κορωνοϊού μετά τις αγορές σε καταστήματα.

Σύμφωνα με την «Τhe Sun», κάνοντας χρήση των μέσων μεταφοράς, οι πολίτες κινδυνεύουν λιγότερο να μολυνθούν από κορωνοϊό απ’ ότι εάν αθλούνται σε εξωτερικούς χώρους.

Για τους επιστήμονες, στα υπαίθρια αθλήματα διατρέχει κανείς μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθεί λόγω των «κοινωνικών δραστηριοτήτων» που συνδέονται με τον αθλητισμό καθώς και με τη σωματική δραστηριότητα.

Παράλληλα, με τη χρήση των μέσων μεταφοράς ή με επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας, οι πολίτες διατρέχουν 1,3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να «κολλήσουν».

Η έρευνα έδειξε ότι όσοι έπρεπε να μεταβούν στην εργασία τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από Covid σε σχέση με εκείνους που έκαναν τηλεργασία.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35