Οι πατάτες είναι το ιδανικό συνοδευτικό για κάθε φαγητό. Ωστόσο μπορούν να σταθούν και μόνες τους ως το τέλειο γεύμα. Συνδυάζονται με τα πάντα και μπορούν να μαγειρευτούν με ό,τι τρόπο μπορείτε να φανταστείτε. Μπορεί να έχουν αρκετές θερμίδες, αλλά με τους κατάλληλους συνδυασμούς μπορεί να μην είναι και τόσο.
Σας έχουμε συγκεντρώσει μερικές ιδέες για το πώς να μαγειρέψετε τις πατάτες, εύκολα, γρήγορα και πιο υγιεινά. Αντικαθιστώντας κάποια υλικά, μπορεί μια κλασική αρκετά θερμιδογόνα συνταγή να γίνει πιο ελαφριά.
Δείτε παρακάτω τις ιδέες που σας προτείνουμε:
Πατατο-σπανακόπιτα με φέτα και σκόρδο
Ένας εναλλακτικός και πρωτότυπος τρόπος να… παντρέψετε την πατάτα με το σπανάκι! Αντί για σπανακόπιτα, μπορείτε να φτιάξετε γεμιστές πατάτες με σπανάκι! Αφού ψήσετε ολόκληρες τις πατάτες, τις κόβετε στη μέση και αδειάζετε το εσωτερικό τους σε ένα μπολ. Στη συνέχεια σοτάρετε το σπανάκι, με το σκόρδο και διάφορα μπαχαρικά και αν θέλετε προσθέτετε και τυρί κρέμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το σπανάκι μέσα στο μπολ και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Με ένα μεγάλο κουτάλι, γεμίζετε τις πατάτες και στο τέλος προσθέτετε από πάνω όση φέτα επιθυμείτε! Ψήνετε για 25-30 λεπτά στους 180°C.