Το σχολείο πρέπει να μας διδάξει αυτά τα οκτώ απλά πράγματα… (αλλά δεν το κάνει)!!!

Το σχολείο πρέπει να μας διδάξει αυτά τα οκτώ απλά πράγματα… (αλλά δεν το κάνει)!!!

Έτσι, το πληρώνουμε πολύ αργότερα στη ζωή μας…

Το αν πιστεύετε ή όχι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή στα παραδοσιακά σχολεία δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι ότι η εκπαίδευση μεταμορφώνεται μόνο λόγω αναγκών.

Ένα άλλο θέμα είναι ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές δεν αμείβονται όπως θα έπρεπε. Ο ρόλος τους στην κοινωνία δεν εκτιμάται αρκετά. Ο μετασχηματισμός της εκπαίδευσης είναι αναπόφευκτος.

Να τι δεν διδάσκεται συνήθως στα σχολεία (και θα έπρεπε):

Ο τρόπος για να κερδίσετε χρήματα και να τα κρατήσετε

Το σχολείο μού έδωσε μηδενική οικονομική εκπαίδευση. Οι περισσότεροι ενήλικες εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν βασικές οικονομικές έννοιες. Ακόμη χειρότερα, οι περισσότεροι ενήλικες εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν πώς τα χρήματα δημιουργούνται από το πουθενά και εισέρχονται στην οικονομία.

Μια καριέρα που περιλαμβάνει πολλά επαγγέλματα

Στο τέλος του γυμνασίου, ο σύμβουλος σταδιοδρομίας είπε «πρέπει να διαλέξεις μια καριέρα». Δεν μπορούσα να αποφασίσω για μια καριέρα και έτσι άφησα το σχολείο και πήγα σε άλλο. Δεν διορθώθηκε το πρόβλημα, αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε.

Οι μέρες που διαλέγαμε μια δουλειά για μια ολόκληρη ζωή τελείωσαν.

Τα παιδιά του σχολείου διδάσκονται να κάνουν ένα πράγμα για τη δουλειά τους, όταν η πραγματικότητα είναι ότι θα κάνουν πολλά πράγματα για να κερδίσουν τα προς το ζην κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Καθώς η ταχεία άνοδος της τεχνολογίας συνεχίζεται, το ίδιο θα συμβεί και με την διαχρονική εξέλιξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων που χρειαζόμαστε.

Πώς να αποφύγετε να γίνετε θύμα

Το σχολείο δεν διδάσκει τα μειονεκτήματα της νοοτροπίας του θύματος που έχει μολύνει τόσα πολλά μέρη του κόσμου. Έχουμε πάρα πολλά θύματα αυτής της νοοτροπίας. Η πραγματική ζωή δεν είναι δίκαιη.

Κανείς από εμάς δεν έχει μια σαφή σειρά δίκαιων ευκαιριών για να ξεκινήσει στη ζωή. Κάνεις τη ζωή δίκαιη με το να μην τα παρατάς. Πιέζοντας τους καταπιεστές, χωρίς να τους παρακαλάς για να παραιτηθούν ή περιμένοντας να καταψηφιστούν.

Όταν σε χαστουκίσει η ζωή, γίνε ο ήρωας της ιστορίας σου. Το έχεις. Δες το όπως είναι: ένα τεράστιο πλεονέκτημα, συν μια δωρεάν παρακίνηση.

Βασικές δεξιότητες κοινωνικής δικτύωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι πλέον μόνο όμορφες εικόνες εξωτικών τοποθεσιών ή βίντεο TikTok διάρκειας 15 δευτερολέπτων. Τα social media είναι επικοινωνία. Χωρίς τις κατάλληλες διαδικτυακές δεξιότητες επικοινωνίας, μένετε πίσω.

Ένα μάθημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα διδάξει πώς:

Να στείλετε προσωπικά μηνύματα

Να αφήνετε τα κατάλληλα σχόλια

Να δημοσιεύετε περιεχόμενο

Να λέτε ιστορίες

Να γράψετε για μια συγκεκριμένη διαδικτυακή ηλικία

Να επεξεργαστείτε βίντεο

Να είστε ευγενικοί με τους ξένους (μάθημα κατά των τρολ)

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35