Διαφορά μεταξύ κλήσεων και εντάλματος

Διαφορά μεταξύ κλήσεων και εντάλματος

Στη νομική ορολογία, οι λέξεις ένταλμα και κλήσεις χρησιμοποιούνται αρκετά συχνά κάνοντας μας να θέλουμε να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ κλήσης και εντάλματος. Ένα ένταλμα είναι όταν έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση σε αρχές επιβολής του νόμου, όπως η αστυνομία, για την εκτέλεση πράξης όπως η σύλληψη. Μια κλήση, από την άλλη πλευρά, είναι όταν ένα άτομο έχει ενημερωθεί μέσω δικαστικής εντολής να παρίσταται για μια κατηγορία που του έχει γίνει. Αυτά δεν είναι τα ίδια. Μια κλήση μπορεί να θεωρηθεί ως ένα αρχικό βήμα όπου εάν το άτομο δεν ανταποκριθεί, ένα ένταλμα συνήθως εγκρίνεται. Αυτό το άρθρο θα παρέχει μια βασική κατανόηση των δύο όρων και θα τονίσει τις διαφορές.

Τι είναι το ένταλμα;

Ένα ένταλμα εκδίδεται συνήθως από δικαστή ή δικαστικό αξιωματικό με σκοπό την εξασφάλιση δικαιοσύνης δημιουργώντας ένα πλαίσιο για τους υπαλλήλους επιβολής του νόμου να συνεχίσουν τη διαδικασία αγωγής. Τα εντάλματα εντός της νόμιμης περιοχής χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς. Κυρίως υπάρχουν τρεις τύποι ενταλμάτων που μπορούν να εκδοθούν. Είναι εντάλματα σύλληψης, εντάλματα αναζήτησης και εντάλματα πάγκου. Το ένταλμα σύλληψης είναι ένα γραπτό έγγραφο που δίνει την εξουσία στους υπαλλήλους να συλλάβουν ένα άτομο για το οποίο έχει υποβληθεί καταγγελία σχετικά με ένα έγκλημα. Ένα ένταλμα αναζήτησης εκδίδεται όταν υπάρχει ανάγκη αναζήτησης ορισμένων χώρων για αποδεικτικά στοιχεία ή εγκληματική δραστηριότητα. Για παράδειγμα, μπορεί να εκδοθεί ένταλμα αναζήτησης για την αναζήτηση ναρκωτικών, όπλων ή αλλού σε σκηνή δολοφονίας με σκοπό τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων ή την καταδίκη ενός ατόμου για έγκλημα. Ωστόσο, για να αποκτήσουν ένταλμα έρευνας από τους δικαστικούς αξιωματούχους πρέπει να υπάρχει ένα λογικό, καθώς και λογικό επιχείρημα, ότι οι προϋποθέσεις είναι σημαντικές για το έγκλημα. Εκδίδεται ένταλμα πάγκου για την προσαγωγή ενός ατόμου ενώπιον του δικαστηρίου. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται κυρίως στο ότι το άτομο δεν έχει απαντήσει σε μια κλήση.

Τι είναι μια κλήση;

Η κλήση είναι όταν μια νομοθετική αρχή απαιτεί την παρουσία ενός ατόμου να παρίσταται σε μια συγκεκριμένη ώρα και ημερομηνία ενώπιον των δικαστηρίων για να διερευνήσει μετά από μια καταγγελία που του έχει υποβληθεί. Αυτό έρχεται με τη μορφή νομικού εγγράφου με πληροφορίες όπως τα ονόματα του ατόμου που υποβάλλει την καταγγελία και του προσώπου στο οποίο έχει υποβληθεί. Αυτά τα δύο άτομα αναφέρονται ως ενάγων και εναγόμενος στο νομικό πλαίσιο. Το έγγραφο παρέχει επίσης τις απαραίτητες οδηγίες για τον εναγόμενο. Υπό αυτήν την έννοια, μια κλήση είναι λίγο διαφορετική από ένα ένταλμα, διότι ενώ ένα ένταλμα απευθύνεται στις αρχές επιβολής του νόμου, μια κλήση θα απευθυνόταν στο εν λόγω άτομο.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Summons και Warrant;

  • Το ένταλμα είναι επίσημη εξουσιοδότηση που δίνει την εξουσία στους υπαλλήλους επιβολής του νόμου να ασκούν δραστηριότητα.
  • Ένα ένταλμα μπορεί να είναι η σύλληψη ύποπτου ατόμου, η έρευνα σε χώρους ή η προσφυγή σε άτομο στο δικαστήριο.
  • Από την άλλη πλευρά, η κλήτευση είναι επίσης επίσημο αίτημα που υπέβαλε το δικαστήριο προκειμένου ένα άτομο να παρίσταται σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα για να ρωτήσει μετά τις κατηγορίες που έχουν γίνει.
  • Η κύρια διαφορά μεταξύ κλήσεων και εντάλματος είναι ότι ενώ ένα ένταλμα δίνει την εξουσία στους υπαλλήλους επιβολής του νόμου να εκτελέσουν μια ενέργεια, καλεί αιτήματα του ατόμου να είναι παρόντα για έρευνα.
  • Εάν ένα άτομο αγνοήσει την κλήση, το επόμενο βήμα θα ήταν η έκδοση εντάλματος.

Πηγή: https://el.strephonsays.com/



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35