Οι δώδεκα πιο διάσημες θεωρίες συνωμοσίας…

Οι δώδεκα πιο διάσημες θεωρίες συνωμοσίας…

Οι δώδεκα κορυφαίες θεωρίες συνωμοσίας όπως τις παρουσιάζει το Ημερολόγιο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μια πρωτότυπη συμβολή στη μάχη για την υπεράσπιση της επιστημονικής γνώσης και αναζήτησης, και την κατάρριψη του ανορθολογισμού και των ψευδοεπιστημονικών ή συνωμοσιολογικών εικασιών έρχεται από το Ημερολόγιο 2022 του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Για κάθε μήνα του έτους παρουσιάζεται και αντικρούεται μία από τις πιο διαδεδομένες τέτοιες θεωρίες.

1. Η προσελήνωση του Apollo 11 είναι ψέμα

Μύθος: H προσσελήνωση του Apollo 11 είναι ψέμα της NASA, όπως και οι υπόλοιπες πέντε προσσεληνώσεις του προγράμματος Apollo.

Πραγματικότητα: Ραδιοτηλεσκόπια στη Γη παρατηρούν ήδη από το 1977 τις εκπομπές από τους πέντε πομπούς ALSEP που τοποθετήθηκαν στη Σελήνη, με τις σεληνογραφικές συντεταγμένες και την ισχύ των εκπομπών να συμφωνούν με τα προβλεπόμενα. Δορυφόροι όπως ο LRO έχουν τραβήξει φωτογραφίες από το σημείο προσσελήνωσης, οι οποίες μετά το 2011 είναι εξαιρετικά ακριβείς δείχνοντας τα ίχνη της προσσελήνωσης. Το τοπίο ταυτοποιείται με αυτό των αρχικών εικόνων. Ακτίνες λέιζερ εκπεμπόμενες από τη Γη ανακλώνται στα κάτοπτρα που έχουν αφήσει οι αποστολές και επιστρέφουν στη Γη. Οι διαστημικές υπηρεσίες της ΕΣΣΔ, της Κίνας, της Ινδίας, της Ιαπωνίας έχουν επιβεβαιώσει τις αποστολές.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

 

 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35