Γιατί τα περιπολικά έχουν αριθμούς στην οροφή;

Γιατί τα περιπολικά έχουν αριθμούς στην οροφή;

Τα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν χαρακτηριστική εμφάνιση για να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται στον δρόμο. Φέρουν όμως και αριθμούς στην οροφή τους. Γιατί όμως;

Τα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας είναι βαμμένα στα εθνικά χρώματα και ξεχωρίζουν για το λευκό και μπλε χρώμα τους, με το πρώτο να κυριαρχεί. Φέρουν φυσικά φάρο, ενώ το καθένα από αυτά έχει τις δικές του πινακίδες, ενώ στις εμπρός πόρτες βλέπουμε και το χαρακτηριστικό σήμα της ΕΛ.ΑΣ.

Η αναγνώριση των περιπολικών από τους πολίτες συνεχίζεται στο διακριτικό «Ελληνική Αστυνομία» που είναι κολλημένο με κεφαλαία γράμματα στο εμπρός και το πίσω παρμπρίζ, ενώ η εικόνα ολοκληρώνεται από τους αριθμούς που μπορεί να εντοπίσει κανείς στην οροφή των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ.

Το τελευταίο είναι ο διακριτικός αριθμός εναέριας αναγνώρισης, διαφορετικός για κάθε περιπολικό και αποτελεί ένα γνώρισμα που φέρουν όλα τα συμβατικά περιπολικά αυτοκίνητα της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο αριθμός αυτός δεν «απευθύνεται» σε όσους κυκλοφορούν στο δρόμο αλλά στα εναέρια μέσα των αστυνομικών αρχών. Έτσι ένα περιπολικό αναγνωρίζεται άμεσα από ένα ελικόπτερο και ξεχωρίζει παράλληλα και από τα υπόλοιπα οχήματα που μπορεί να βρίσκονται εκείνη την ώρα στο δρόμο. Ο διακριτικός αριθμός εναέριας αναγνώρισης δηλώνει επίσης και ποιο είναι το πλήρωμα του περιπολικού τη στιγμή της αναγνώρισης.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35