Πωλείται η ιστορική σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ...

Πωλείται η ιστορική σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ...

Πολύ κοντά στην απόκτηση της σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ βρίσκεται ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος μαζί με ομάδα άλλων επιχειρηματιών.

Η σοκολατοβιομηχανία με τα γνωστά σήματα ΙΟΝ Αμυγδάλου, Σοκοφρέτα ΙΟΝ, Break κ.α. διοικείται σήμερα από την κυρία Τίνα Κωτσιοπούλου, ανιψιά του αείμνηστου ιδρυτή της σοκολατοβιομηχανίας Γιάννη Κωτσιόπουλου. Η κυρία Κωτσιοπούλου μαζί με άλλο ένα μέλος της οικογένειας συμφώνησαν να πουλήσουν έως το 75% της εταιρείας στον κ. Θεοδωρόπουλο και το γκρουπ των επιχειρηματιών που τον στηρίζουν.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος επιβεβαιώνει με τις κινήσεις του ότι θέλει να ηγηθεί ενός μεγάλου εγχώριου ομίλου τροφίμων, αφού ήδη ελέγχει την αλλαντοβιομηχανία Νίκας, συμμετέχει με 21% στη ΜΕΒΓΑΛ, διατηρεί τον έλεγχο σε μονάδα υδροπονικής ντομάτας στη Δράμα και πρόσφατα συμφώνησε να αποκτήσει πλειοψηφικό πακέτο στην εταιρεία Ελληνικοί Χυμοί.

Η απόκτηση όμως της ιστορικής ΙΟΝ είναι όντως μια μεγάλη εξαγορά. Η εταιρεία το 2020 είχε τζίρο 119 εκατ. ευρώ, σύνολο ενεργητικού 145 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 11,9 εκατ. ευρώ, εργοστάσια σε Αθήνα, Αρτα και Σόφια και απασχολεί περίπου 950 εργαζόμενους.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35