Τα 7 λάθη που κάνουμε με τα ζυμαρικά στο σπίτι…

Τα 7 λάθη που κάνουμε με τα ζυμαρικά στο σπίτι…

Υπάρχει άνθρωπος που δεν αγαπάει τα ζυμαρικά;

Τα ζυμαρικά είναι από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουμε να μαγειρεύουμε στην κουζίνα και οι περισσότεροι γινόμαστε πολύ γρήγορα εξπέρ. Μαγειρεύονται εύκολα και γρήγορα, συνδυάζονται με αμέτρητα υλικά και κάθε φορά δίνουν διαφορετικό αποτέλεσμα.

Ένα από τα πιο βασικά υλικά της κουζίνας, τα ζυμαρικά φτιάχνονται με νερό και αλεύρι ή σιμιγδάλι και καμιά φορά εμπλουτίζονται με αυγά. Κάθε κουζίνα ετοιμάζει υπέροχα πιάτα με τα ζυμαρικά της: οι Έλληνες έχουμε τις χυλοπίτες, οι Ιταλοί την πάστα και οι Ασιάτες τα νούντλς.

Συχνά, βέβαια, τα λάθη και οι απροσεξίες κρύβονται στα πιο εύκολα υλικά και στα πιο απλά πιάτα.

Γι’ αυτό κι εμείς είπαμε να συγκεντρώσουμε τα πιο συνηθισμένα από τα λάθη που γίνονται στις συνταγές των ζυμαρικών για να αποφύγετε τις κακοτοπιές.

1. Χρειάζεται ελαιόλαδο στο νερό;

Το ελαιόλαδο είναι αναπόσπαστο στοιχείο της μεσογειακής διατροφής, οπότε ίσως είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε παντού και πάντα. Αυτό όμως δεν ισχύει για τα ζυμαρικά που βράζουν μέσα σε νερό. Το ελαιόλαδο και το νερό δεν ταιριάζουν, δεν ενώνονται το ένα με το άλλο. Αν ρίξουμε ελαιόλαδο μέσα στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να μείνει το λάδι στην επιφάνεια και τα ζυμαρικά να μην το απορροφήσουν. Αντίο λοιπόν να σπαταλάμε το ελαιόλαδο στο νερό, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να ολοκληρώσουμε τις σάλτσες και τα πιάτα μας.

2. Να ρίξω αλάτι στο νερό που βράζει;

Το αν πρέπει ή όχι να αλατίσουμε το νερό που βράζουμε τα ζυμαρικά είναι ένα από τα μεγάλα ερωτήματα της μαγειρικής τέχνης που εξακολουθεί να προκαλεί διαφωνίες. Δεν υπάρχει οριστική απάντηση. Οπότε προχωράμε ανάλογα με τις γεύσεις και τις επιθυμίες μας.

Αν έχουμε μια απαλή σάλτσα, μπορούμε να δώσουμε πιο έντονη γεύση στα ζυμαρικά, ρίχνοντας αλάτι στο νερό που βράζουν. Αν πάλι η σάλτσα που ετοιμάζουμε είναι πικάντικη, ίσως είναι προτιμότερο να τα διατηρήσουμε ανάλατα.

Βέβαια, οφείλουμε να πούμε ότι λίγο θαλασσινό αλάτι στο νερό θα απορροφηθεί ομοιόμορφα από τα ζυμαρικά και θα τους δώσει πιο ωραία γεύση. Υπολογίζουμε 1 κουτ. σούπας αλάτι για 5 λίτρα νερού και προτιμάμε το φυσικό θαλασσινό αλάτι. Το ιωδιούχο αλάτι μπορεί να δώσει πιο αλμυρή και ίσως πιο πικρή γεύση στο πιάτο μας.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35