Αποκαλυπτικά ως προς τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων ήταν τα συμπεράσματα που παρουσιάστηκαν στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και το Center of Excellence in Food, Tourism & Leisure, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος
Είναι ισορροπημένη η διατροφή των Ελλήνων; Ενδιαφέρονται για αυτό που αποκαλούμε «υγιεινή διατροφή» ή στέκονται με σκεπτικισμό και αδιαφορία απέναντί της; Τρώνε περισσότερο ή λιγότερο από όσο πρέπει; Λαμβάνουν υπόψη τους τις παγκόσμιες υποδείξεις;
Απαντώντας στα ερωτήματα αυτά, ο κ. Αθανάσιος Κρυστάλλης (PhD, Εκτελεστικός Διευθυντής, Κέντρο Αριστείας για τη Διατροφή τον Τουρισμό και την Αναψυχή Αν. Καθηγητής, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος) παρουσίασε αναλυτικά στο κοινό τα ευρήματα της έρευνας καταναλωτή, που εκπονήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου 2021 με κοινό 510 συμμετεχόντων (άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών, πανελλαδικά). Η έρευνα είχε ως αντικείμενο τον τρόπο που οι Έλληνες αντιλαμβάνονται τη σημασία της υγιεινής διατροφής στη ζωή τους. Συμπερασματικά:
Ένας στους δύο Έλληνες έχει μεγαλύτερο βάρος από το κανονικό
Τρεις στους δέκα πάσχουν από μία χρόνια ασθένεια που σχετίζεται με τη διατροφή
Ένας στους τέσσερις είναι καπνιστής
Οκτώ στους δέκα καταναλώνουν κάθε τροφή χωρίς περιορισμό
Ένας στους δέκα ακολουθεί τη Μεσογειακή διατροφή (αν και στην πράξη είναι περισσότεροι, απλώς δεν γνωρίζουν τον όρο)
Δύο στους δέκα καταναλώνουν μία μερίδα αλκοόλ την ημέρα
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ