Παραδόθηκε με κάθε επισημότητα η νέα πεζογέφυρα στη Λεωφόρο Μεσογείων

Παραδόθηκε με κάθε επισημότητα η νέα πεζογέφυρα στη Λεωφόρο Μεσογείων

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής έγινε πραγματικότητα, με την παράδοση στους πολίτες της νέας πεζογέφυρας επί της Λ. Μεσογείων, στο ύψος του πρώην ΙΚΑ. Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης 22 Φεβρουαρίου ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γ. Καραγιάννης και ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Ζορμπάς. Τη λιτή τελετή, την οποία κάλυψε η ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ευλόγησε ο πατέρας Νικόλαος Αρχιερατικός προϊστάμενος της Εκκλησίας του Προφήτη Ηλία, παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, βουλευτών, αιρετών, στελεχών και απλών πολιτών.

Η νέα πεζογέφυρα είναι η τρίτη που ολοκληρώνεται από τις συνολικά έξι που κατασκευάζονται σε βασικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και είναι συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ. και δημοπρατήθηκε κι εκτελέστηκε από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών.

Ήδη έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία επίσης η πεζογέφυρα Αλίμου η οποία βρίσκεται στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στη συμβολή της με την Καλαμακίου και η πεζογέφυρα στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο στη Λεωφόρο Αθηνών – Σχολές Προβατά και Παλατάκι, και μία στη Λεωφόρος Κηφισίας και Πανόρμου, στην Αθήνα.

Φορέας διαχείρισης της εν λόγω συγχρηματοδοτούμενης πράξης είναι η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, ενώ οι πληρωμές διενεργούνται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής.

 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35