Που βρήκε η Ελλάδα τα Καλάσνικοφ που έστειλε στην Ουκρανία; Ευκαιρία να το μάθουμε…

Που βρήκε η Ελλάδα τα Καλάσνικοφ που έστειλε στην Ουκρανία; Ευκαιρία να το μάθουμε…

Η είδηση ότι η χώρα μας στέλνει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, υπό την μορφή στρατιωτικού εξοπλισμού δίχασε την ελληνική κοινή γνώμη, αλλά οι πληροφορίες που δόθηκαν μετά σχετικά με τον οπλισμό δημιούργησαν δικαιολογημένες απορίες.

Η Ελλάδα έστειλε τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ, αντιαρματικά και πυρομαχικά με δύο C-130. Όμως η ερώτηση είναι που βρέθηκαν στην κατοχή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τα Καλάσνικοφ, αφού η χώρα μας ουδέποτε έχει αγοράσει τέτοιου τύπου όπλα.

Η απάντηση ήρθε από το αρμόδιο υπουργείο, που μας εξήγησε ότι τα Καλάσνικοφ προέρχονται από κατασχέσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς από τα τελωνεία της χώρας αλλά και την ελληνική αστυνομία.

Στα τέλη του 2013 είχαν κατασχεθεί 20.000 Καλάσνικοφ από το πλοίο Nour-M, όταν εκείνο έπλεε ανοιχτά της Ρόδου και έχοντας ξεκινήσει από την Ουκρανία, πήγαινε προς τη Λιβύη, φιλοδοξώντας να σπάσει το εμπάργκο όπλων που είχε επιβληθεί στο κράτος της βόρειας Αφρικής.

Η χώρα μας είναι ενδιάμεσος σταθμός για ένα μεγάλο λαθρεμπόριο όπλων που γίνεται τόσο στις χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και στις χώρες της Βορείου Αφρικής.

Πηγή: https://www.e-daily.gr/

 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35