Υπάρχει ένα σύμπτωμα μετά το σεξ που δεν πρέπει με τίποτα να αγνοήσεις

Υπάρχει ένα σύμπτωμα μετά το σεξ που δεν πρέπει με τίποτα να αγνοήσεις

To σεξ έχει πολλά και διάφορα οφέλη για τον οργανισμό μας. Εκτός από την καλή ψυχολογία, συμβάλει σε μεγάλο βαθμό, στην καλή υγεία της καρδιάς μας.

Ωστόσο, υπάρχουν και μερικά κακά συμπτώματα που το ακολουθούν. Και μερικά από αυτά θέλουν πολλή προσοχή. Η ναυτία που νιώθουν ορισμένες γυναίκες μετά τη σεξουαλική πράξη, είναι ένα από αυτά.

Σύμφωνα με την Lauren Streicher, γυναικολόγο και διευθύντρια του Κέντρου Σεξουαλικής Ιατρικής και Εμμηνόπαυσης του Πανεπιστημίου Northwestern, δυο πιθανοί λόγοι που συμβαίνει κάτι τέτοιο, προσθέτοντας πως η ναυτία δεν είναι φυσιολογική μετά το σεξ.

Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με τον τράχηλο, ο οποίος ευθύνεται για την επικοινωνία της μήτρας με τον κόλπο. Όπως αναφέρει η Streicher, «η διέγερση του τραχήλου κατά τη διάρκεια του σεξ, μπορεί να προκαλέσει αγγειοπνευμονογαστρικές αντιδράσεις και πτώση της αρτηριακής πίεσης και των παλμών της καρδιάς». Αυτό εκτός από ναυτία μπορεί να προκαλέσει ακόμα και λιποθυμία, οπότε αν σας συμβεί καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Ο δεύτερος λόγος για τη ναυτία, είναι αν το σεξ είναι επώδυνο. Κι αυτό οφείλεται σε υποκείμενο πρόβλημα υγείας. «Οι γυναίκες με ενδομητρίωση και φλεγμονώδη νόσο της πυέλου μπορεί να νιώθουν πόνο στο σεξ», δηλώνει η Streicher. Άλλες αιτίες είναι η λοίμωξη του τραχήλου ή του κόλπου. Αν σας συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να μην το αγνοήσετε το σύμπτωμα και να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

ΠΗΓΗ: https://www.e-radio.gr/

 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35