Νέο έκτακτο επίδομα καλοκαιριού 200 ευρώ – Πότε θα δοθεί...

Νέο έκτακτο επίδομα καλοκαιριού 200 ευρώ – Πότε θα δοθεί...

Με το πρωτοφανές τσουνάμι ακρίβειας να «χτυπά» νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η κυβέρνηση εξετάζει τώρα ένα νέο έκτακτο επίδομα που θα δοθεί στα πλαίσια του «έκτακτου Δώρου Πάσχα» που πληρώθηκε τη Μ. Εβδομάδα.

Το ύψος της νέας ενίσχυσης θα είναι και πάλι 200 ευρώ και θα αφορά τους οικονομικά ευάλωτους πολίτες, ωστόσο, ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ότι θα δοθεί σίγουρα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, εξετάζεται μέχρι στιγμής να δοθεί προς τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, δηλαδή λίγο πριν πληρωθεί το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Η παρέμβαση αυτή βέβαια θα ανακοινωθεί και θα υλοποιηθεί εφόσον το κύμα ακρίβειας συνεχιστεί στα αβάσταχτα επίπεδα που βρίσκεται σήμερα.

Ποιοι πήραν έκτακτο «Δώρο» το Πάσχα

676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι

625.000 οικογένειες με παιδιά

241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος

166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα

34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες

Ανακοινώνονται νέα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια

Την ίδια ώρα, πάντως, η κοινωνία με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και τις αυξημένες τιμές στα προϊόντα και τα τρόφιμα, βρίσκεται στα όριά της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iEidiseis, πλέον, είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε εθνικό σχέδιο για τη δραστική στήριξη.

Το εθνικό σχέδιο, όπως το χαρακτηρίζει η κυβέρνηση, έχει στόχο την επαναφορά των λογαριασμών του ρεύματος στον μέσο όρο του πρώτου εξαμήνου του 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος υλοποίησής του θα αγγίξει τα 4 με 5 δισ. ευρώ, στην περίπτωση που χρειαστεί – όπως όλα δείχνουν – να επεκταθεί και στο 2023.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το ένα δισ. ευρώ είναι ήδη διασφαλισμένο από τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό που κατατέθηκε, ενώ έως τα τέλη του έτους, αναμένεται να υπάρξει ακόμα 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, ενώ σε αυτά τα έσοδα μπορεί να προστεθούν τα όποια έσοδα από τη φορολόγηση των υπερκερδών των επιχειρήσεων ηλεκτρικής ενέργειας, εάν και όταν γίνει.

Σε πρώτη φάση, το σχέδιο θα έχει εξάμηνο ορίζοντα, αν και όλοι περίπου προεξοφλούν ότι θα απαιτηθεί περαιτέρω επέκτασή του. Το κυβερνητικό σχέδιο θα ενεργοποιηθεί τον Ιούνιο, εφόσον η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρει κοινή λύση κατά τη Σύνοδο Κορυφής τον Μάιο.

Το βασικό σχέδιο προβλέπει να επιδοτηθεί πλήρως ή σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και για κάποιους μήνες το κόστος αγοράς φυσικού αερίου των παραγωγών ενέργειας, ίσως και της βιομηχανίας, ώστε να επιστρέψουν οι τιμές ρεύματος στα περυσινά επίπεδα.

Πηγή: ergasiakanea.euΕγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2023 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35