Σας κυριεύει η κατάθλιψη; Ανατρέψτε την κατάσταση με 10 κινήσεις

Σας κυριεύει η κατάθλιψη; Ανατρέψτε την κατάσταση με 10 κινήσεις

Νιώθετε τελευταία ότι τα αρνητικά συναισθήματα σας κυριεύουν σε σημείο να μην μπορείτε να τα ελέγξετε; Αναλάβετε δράση πριν να είναι πολύ αργά, προλαμβάνοντας την εμφάνιση της κατάθλιψης ακολουθώντας δέκα πολύτιμες συμβουλές.

Πολλοί είναι οι λόγοι που μπορούν να συμβάλουν στην εμφάνιση της κατάθλιψης. Εάν όμως αναγνωρίσουμε από νωρίς τα σημάδια που μαρτυρούν τον κλονισμό της ψυχικής μας υγείας, μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά προτού επιδεινωθούν.

Άσκηση

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Archives of Internal Medicine διαπίστωσε ότι η αερόβια άσκηση έδρασε ως φυσικό αντικαταθλιπτικό στην μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης. Μάλιστα, μια συνέχεια αυτής της μελέτης ανέδειξε ότι τα αποτελέσματα της άσκησης διήρκεσαν περισσότερο από αυτά των αντικαταθλιπτικών σκευασμάτων.

Αν και το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να κινηθούμε, πόσο μάλλον να ασκηθούμε, αξίζει να προσπαθήσετε να κάνετε μια βόλτα περπατώντας γοργά για περίπου 35 λεπτά καθημερινά ή 60 λεπτά συνολικά την ημέρα τρεις φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με ερευνητικά ευρήματα.

Φως του ήλιου

Εκτός από την πολύτιμη βιταμίνη D, η έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της σεροτονίνης, που συνδέεται με τη διάθεση, και σας βοηθά να αισθάνεστε πιο ήρεμοι και συγκεντρωμένοι. Μια μελέτη συμπέρανε ότι η έκθεση στο φως του ήλιου το πρωί ήταν πιο αποτελεσματική στην τόνωση της διάθεσης από την ίδια ποσότητα έκθεσης στο φως το μεσημέρι ή αργά το απόγευμα.

Ημέρα ψυχικής υγείας

Όλοι χρειαζόμαστε ένα μικρό διάλειμμα από την αγχώδη καθημερινότητα και ειδικότερα όσοι εμφανίζουν πρώιμα καταθλιπτικά συμπτώματα. Για να μην χειροτερέψει η κατάσταση, αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας κάνοντας πράγματα που σας ευχαριστούν και σας ηρεμούν.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

https://www.ygeiamou.gr/fitness-wellbeing/%cf%88%cf%85%cf%87%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1/280418/sas-kirievi-i-katathlipsi-anatrepste-tin-katastasi-me-10-kinisis/ 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35